Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mám nárok na mateřskou?

Od: pavlinal odpovědí: 5 změna:

Dobrý den,

potřebovala bych poradit, je mi 24 let a s přítelem čekáme miminko jsem v prvním měsíci. Ve stručnosti napíši jen má pracovní místa s počtem měsíců, kolik jsem pracovala.

Jeden měsíc-jako prodavačka, poté jsem dala výpověď a nepracovala 3-4 měsíce, poté jsem nastoupila do jiné práce, kde jsem byla 9 měsíců, protože poté jsem měla nehodu a byla doma na nemocenské 7 měsíců. Tam na mě nemohli čekat a dali mi výpověď. Poté jsem nastoupila na necelé dva měsíce do jiné práce a teď HLEDÁM opět novou.

Teď už se dostanu k tomu, co potřebuji jakoby vědět, jestli mám nárok na mateřskou dovolenou, protože jsem někde četla, že musím mít odpracováno rok, což mám, ale taky jestli se do toho počítá nemocenská apod.. teď BYCH CHTĚLA stihnout ještě do toho 8měsíce těhotenství pracovat, abych splnila ty podmínky pro tu mateřskou, ale nevím, zda mám nárok, nevím jak to vysvětlit, snad to pochopíte z toho jak jsem to napsala :D ale vím, že se když tak dává ten rodičovský příspěvek. Ale mateřská je mateřská :) děkuji předem za odpověď.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Zdravím , taky to teď se ženou řešíme.

cssz.cz/...

jsou tam všecky informace , důležitá je ta učast na nemocenském za 270 kd za 2roky.

Jináč se dá PPM čerpat i na otce a za určitých podmínek může dál pracovat.

krtek6
hodnocení

0x

než nastoupíš na "mateřskou" musíš mít opdracovaný rok v kuse bez přerušení..jakmile dáš výpověď tak se to maže...

zdroj? protože toto se jeví jako nepravda.

krtek6

zdroj?..asi x kolegyní a přátel v mém okolí*smich*...to jsem slyšel v různých verzích skoro furt... "ještě musím vydržet x měsíců abych mohla na mateřskou"

Jo takhle, to hodně odlehčená verze jedné z podmínek , která je ale daleko od pravdy. Podobnou verzi jsme měli v hlavě ještě cca 14 dní zpět , než sme se informovali na ČSSZ

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]