Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výstavba příček na podlahu

Od: tomas1* odpovědí: 19 změna:

Dobrý den,

při rekonstrukci bytu v bytovém domě se stopy z panelů plánuji změnit dispozice a přesunout příčky. Příčky budou ytong 125 a 100 mm. Na podlahách v kuchyni a koupelně bylo lino a pod ním beton. Na podlahách v ostatních místnostech jsou parkety přilepeny asfaltem na beton. Pod betonem je hydroizolace a par mm zvukove izolace. Mohu postavit nové příčky rovnou na beton (jak v kuchyni tak pokojích) nebo je zapotřebí vyříznout beton až na panely a příčky postavit na něj, případně jenom beton pod příčkou odříznout a tím oddilatovat?

Děkuji

Výstavba příček na podlahu
Výstavba příček na podlahu #2

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Příčky musíte postavit tak, aby byly zvukově izolované od podkladu. Tedy zděné příčky se podkládají asfaltovou lepenkou, u sdk příčky se na ocelový profil lepí pěnová samolepící páska. Pak je jedno, jestli to máte na betonu nebo v drážce. Pokud páska přečnívá, dá se přečnívající část odříznout

krtek6
hodnocení

0x

samozřejmě to jde na ten beton...akorát podle těch fotek nechápu proč si doborovlně zmenšujete místnost a nepostavíte to do původního místa..nevím co do tahové špeluňky potom dáte

tomas1*

ptám se proto, abych beton podlahy novou stěnou nezatížil moc a nedošlo k většímu zmačknutí izolací a tím deformací desky v prostoru, případně, aby mě stěna poté nepraskala vlivem ,,posunů desky podlahy´´

Důvod změnšování místností je v rozšíření koupelny a kuchyně. Půdorys jsem zpracovavál s koordinací architekta.

Výstavba příček na podlahu #3
krtek6

izolace se nedeformuje ta je v řádek mm...stejně tak mezi příčkou a stropem bude pěna, která tady těm vlivům zamezuje...a buď ještě spím nebo jsem blbý...ale fotka neodpovídá nákresu...fotka je záběr na "roh" a nikde v rohu nejsou 2 okna vedle sebe...a už vůbec ne v kuchyni a koupelně..

berger1

Krtku, není to ta pracovna?

krtek6

tak jako logicky se to nabízí...ale podívej se jak je na výkresu okno v pracovně a obytné místnosti daleko od sebe...a jak jsou na fotce..proto jsem reagoval na mini místnost..

tomas1*

ano fotka je pohled z chodby na obývací pokoj a pracovnu

krtek6

tomas1: to furt nic nemění na tom co už jsem x krát psal...tam kde má být podle omalovánky jídelní stůl a gauč... tak ty okna jsou na plánku dál od sebe než ve skutečnosti...

tomas1*

Zákres zdi ve fotce je orientační a fotka zkresluje. Všechny prvky jsou zaměřeny.

hodnocení

0x

V prvom rade potrebujete suhlas statika, je rozdiel, ci su priecky v bytoch nad sebou na rovnakom mieste alebo ci zatazite panel tak, ze pod nim nie je. Cim dalej od priecky v byte pod vami, tym horsie. 100 - 125 mm aj materialu na baze porobetonu uz nieco vazi. Mne povolili len najtensie 50 mm tvarnice alebo sadrokarton.

Sam byvam v panelaku, kde su podlahy riesene ako u vas, zasyp perlitom, na nom lepenka, hore 3 - 5 cm betonovy poter s kari sietou. Prieckove panely boli polozene priamo na stropny panel. Ak chcete polozit tvarnice a rezat poter az po stropny panel, pozor na kable k svetlam vasho suseda, su vedene vo vasom byte v tej vrstve zasypu, polozene na stropny panel.

krtek6

předpokládám, že když už si na takovou věc jako je rekonstrukce bytu pozval architekta, tak ten není tak blbej a tohle všechno mu řekl :)

tomas1*

Ano posudek statika mám. Nosný systém tvoří panely na obvodových stěnách a středovém průvlaku na sloupech. Nosné nebyly žádné příčky.

Rád bych vyzdil příčky rovnou na stávající beton podlah.

jirib
Architekta se záchodem v koupelně...
Pokoje budou opravdu pi-di.
jirib
Dveře otevírající se do koupelny...
Proč dveře mezi chodbou a pokojem...v paneláku?
Příčka začínající hned u okna?
Proč stavíš nové příčky na místě starých?
Vyměň architekta...
krtek6

jirib: vůbec bych se nedivil kdyby ten "architekt" byla ženská..a nebyl to architekt, ale bytový designer, ale "jak se staví sen"...tam je moje odborná zkušenost taková, že tam se to stavělo na hlavu..hlavu ani patu to nemělo, ale bylo to pěkný na předání...vždycky bych chtěl vidět ty přestavby po 2 letech používání...hlavně ty "dětský" pokoje pro ty špunty, kterým to za ty 2 roky bude nevyhovující :)

tomas1*

V panelákovém záchodě, kde je délka místnosti 950 mm se záchod nevejde a opravdu nechci při sezení na záchodě opírat hlavu o dveře. Další problém se samostatným záchodem by byla kolize s vchodovními dveřmi.

Nejedná se o finální nákres. Dveře mám v aktuálním plánu upraveny.

Příčka nezačíná hned u okna. Ve fotce s naznačením zdí je pouze orientační a sloužila k mému dotazu nikoliv ke komentáři o dispozici.

Nechci z gauče koukat do chodby a navíc to odhluční chodbu a společnou zeď v ní.

Stávající zdi byly pouze 7,5 cm s tunami omítky, které byly křivé. V nové dispozici jsou na jiných místech.

Byt plánujeme užívat cca 5 let a poté pronajímat. Děti zatím nemáme.

krtek6

Hele...mě to asi v celku jednu jak si to kdo nechá postavit...já jen, že mám svoje zkušenosti a odborný nadhled..a kdyby bylo na mě tak to upravím takto:

1) wc samostatné, otočím ho o 90° a udělám samostatnou místnost. Ne každej je zvědavej při sprchování sledovat druhýho kadit. Potažmo pokud bych ho nechtěl mít samostatně tak do toho rohu co tam teď je dám tu pračku+sušičku a možná i kotel, protože mít kotel v kuhyni byť za nějakou skříňkou je blbost na kvadrát a kdo nikdy nedělal servis nebo montáž takové věci si nedokáže představit toho instalatéra co pak nadává, že se přes kuchyňskou linku k tomu nemůže dostat...

2) jídelní stůl bych dal do háje, protože zabírá akorát místo a snažil se ho implementovat někde do kuchyně. Klidně by mi nevadilo ho mít pod tím oknem místo těch "asi skříněk".

3) Dveře do wc/koupelny bych dal, když se teda operuje s místem, zasouvací směrem k vaně

4) TV v nice? Největší kravina všech architektů a bytových designérů. Co když budu chtít někdy větší tv než je otvor? Co když to budu chtít mít jinak? Jak to pak budu obsluhovat?

5) Pracovna/pokoj o 9,75m2 je nesmysl. Kor pokud z toho někdy má být pokoj pro děcko nebo dvě. Minimálně 15m2, aby se tam vůbec něco vlezlo a nebyl to jen roh na přespání. Stejně tak psací stůl by měl být pod oknem a ne, aby světlo šlo děcku do zad.

6) Šatna, chápu potřebu skladovat věci a mít nějaký prostor, ale nějak mi nepřijde vhodné chodit do ložnice přes takovou místnost.

7) Vzhledem k tomu, že místnosti nejsou okótované, tak zde si jen dovolím poznámku, že pokud v této dispozici a tvaru nemá ložnice na šířku min. 3,5m tak se to tam určitě takto nevleze. Samotná manželská postel má délku 2m a komody bývají od 35-50cm.

takže asi tak...na obrázku to vypadá nádhěrně, ono ostatně musí, ale v praxi, abys pak nebyl zklamanej

jirib
Vidím,že nemáte zkušenosti s panelákem...
Odhlučnit nelze.Budou to slyšet nahoře i dole,na co momentálně koukáte na tv nebo o čem se bavíte více než šeptem...
Lituji sousedy za zdí s televizí...opravdu chcete v odrazu tv vidět obrys okna za vámi...?
Vstup na záchod býval normálně z chodby...jak to,že se vám to tam nevleze?Asi máte špatný nákres...sorry,soudruzi používali 1cm stěny...
tomas1*
hodnocení

Pokud k tomu máte tolik negativních komentářů, tak budu rád když mě vaší vizi nakreslíte.

Výstavba příček na podlahu #4

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]