Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Sporáková svorkovnice, vývodka. Pro 2 spotřebiče

Od: sporakovasvorko odpovědí: 3 změna:

Prosím o radu. Dokončujeme novostavbu a původně jsem počítal že v kuchyni bude klasický volně stojící (elektrický) sporák. Který se připojí jedním kabelem.

Nakonec bude v kuchyni vestavá varná deska a vestavná troubka. Budou tedy 2 kabely na připojení.

Na zdi je podomítková krabice s přivedeným 3 fázovým kabelem 5x2,5mm.

Prodává se sporáková vývodka pro připojení 2 spotřebičů na 3 fázích?

Pokud ne jak řešit zapojení? Věněčkem?

Děkuji

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Ako riesit? Elektrikar to vyriesi, potrebujete niekoho s razitkom aj kvoli zaruke na spotrebice. Kombinacia varna doska + rura je skoro vsade, kabel sa taha len jeden, prierez na bezny spotrebic staci.

111®
hodnocení

0x
Mezi krabici a spotřebiče patří ještě 3f vypínač a odtud 2 kabely ke sptrebicum ale mám dojem že 5x2,5 je málo jestli je tam odběr více jak 3200w na spitrebic

Normálně to rozbočte ve svorkovnici varné desky, jak to má on na obrázku v odkazu: petrbudvar.rajce.idnes.cz/...

Jde to sice na houby (málo místa), ale je to myslím nejelegantnější možnost. Sám jsem to tak připojoval v mnoha případech...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]