Dobrý den, prosím o radu jak zapojit dvouvypinac deco Karlík. Zapojil jsem ho stejně jako dvouvypinac tango, ale větrák mi jde jen když mám zapnuté obě tlačítka, když zhasnu světlo, přestane běžet i větrák, u tanga to funguje normálně, čím to je. Prosím o radu jak to zapojit. Děkuji.
Špatně zapojené, tím to je. Dejte fotky Karlíka. Bude mít pravděpodobně na stejné pozici jiný kontakt než Tango. doplněno 29.08.21 09:46: Na zadní straně Tanga i Karlíka bude schéma. U Tanga by takovou chyba dělalo zapojení světla na IN a přívodu na OUT a na druhý OUT větrák.
Pokud neumíš anglicky... Teda In a Out, potom sleduj šipky! Na obrázku dole šipka dovnitř do kroužku = přívod fáze, nahoře šipky ven z kroužku =odchody na světlo a ventilátor. Fáze je ten drát, který kope! Resp. svítí tužková zkoušečka. Pokud ji dobře držíš...
Aha, tak to pardon, já sem si těch šipek nevím. Omlouvám se. Tak sem zapojil ostrou na L a větrák a světlo podle šipek a nefunguje to, co dělám špatně.
Je potřeba zapojit logiku.Přepínáme pouze fázi.zemnící vodič do vypinače nepřipojujeme.Takže do každého sektoru přivedeme jeden fázový vodič,nebo jinak,propojíme vstupy přivedeným fázovým vodičem.Z každé výstupní svorky pak jeden černý-hnědý vodiř ke spotřebiči-světlu.Z druhé strany jeden žlutozelený spoj k zemi-do svorkovnice přívodů.
Co je spatne? To co vzdy, v elektrike sa hrabe osoba bez kvalifikacie. Ked si neviete poradit s tak jednoduchym pripadom, radit je nebezpecne, doprasit tam toho mozete viac.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.