Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zapojení dvouvypinace

Od: zdendamastr odpovědí: 11 změna:
Dobrý den, prosím o radu jak zapojit dvouvypinac deco Karlík. Zapojil jsem ho stejně jako dvouvypinac tango, ale větrák mi jde jen když mám zapnuté obě tlačítka, když zhasnu světlo, přestane běžet i větrák, u tanga to funguje normálně, čím to je. Prosím o radu jak to zapojit. Děkuji.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kare
hodnocení

7x
Špatně zapojené, tím to je. :)
Dejte fotky Karlíka. Bude mít pravděpodobně na stejné pozici jiný kontakt než Tango.
doplněno 29.08.21 09:46: Na zadní straně Tanga i Karlíka bude schéma. U Tanga by takovou chyba dělalo zapojení světla na IN a přívodu na OUT a na druhý OUT větrák.
Zapojení dvouvypinace

hodnocení

2x
Pokud neumíš anglicky... Teda In a Out, potom sleduj šipky!
Na obrázku dole šipka dovnitř do kroužku = přívod fáze, nahoře šipky ven z kroužku =odchody na světlo a ventilátor.
Fáze je ten drát, který kope! Resp. svítí tužková zkoušečka. Pokud ji dobře držíš...

zdendamastr
hodnocení

Já vím co znamená IN a OUT, ale u tohoto vypínače takové označení není, je to nějaká Polska Mr..., ani šipky tam nejsou, kdyby byly, tak se neptam.
kare
Tak se neptejte. *smich*
Zapojení dvouvypinace #2

zdendamastr
hodnocení

Aha, tak to pardon, já sem si těch šipek nevím. Omlouvám se. Tak sem zapojil ostrou na L a větrák a světlo podle šipek a nefunguje to, co dělám špatně.
re4zon
Treba mas kabelaz jinak, nez si myslis. Zmer to nebo zavolej nekoho, kdo to zmeri.

jabraka*
hodnocení

0x

Je potřeba zapojit logiku.Přepínáme pouze fázi.zemnící vodič do vypinače nepřipojujeme.Takže do každého sektoru přivedeme jeden fázový vodič,nebo jinak,propojíme vstupy přivedeným fázovým vodičem.Z každé výstupní svorky pak jeden černý-hnědý vodiř ke spotřebiči-světlu.Z druhé strany jeden žlutozelený spoj k zemi-do svorkovnice přívodů.

JABRAKA

hodnocení

0x

Co je spatne? To co vzdy, v elektrike sa hrabe osoba bez kvalifikacie. Ked si neviete poradit s tak jednoduchym pripadom, radit je nebezpecne, doprasit tam toho mozete viac.

kami123
hodnocení

0x

Prohoď dráty přepínače světla.

zdendamastr
hodnocení

Ok vyzkouším, děkuji.

zdendamastr
hodnocení

0x
Už to funguje super. Děkuji. Je to snadné, když to člověk zná.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]