Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak zamezit odkapavání vody

Od: jirihunacek® odpovědí: 4 změna:

Dobrý den,

potřeboval bych radu, zda je možné zamezit odkapavání vody mezi roháčkem a přívodem teplé vody ve zdi. Koupil jsem si nový roháček a těsnící vlákno Tangit Uni Lock. Těsnící vlákno jsem namotal na závit roháčku a zašrouboval do zdi. I po utažení trochu odkapává voda. Když jsem stejný postup aplikoval u přívodu studené vody, tak žádná voda neodkapává. Byl by někdo schopný mi poradit v čem by mohl být problém?

Děkuji předem Jirka

Jak zamezit odkapavání vody

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Buď ste namotali málo vlákna, prípadne málo utiahli alebo ste to naopak prehnali a praskla nástenka - diel so závitom v stene.
Ešte pomáha závit roháčku mierne zdrsniť, pokiaľ už nie je upravený z výroby, aby vlákno nepreklzovalo. Mierne ho poškriabať pilovým plátkom na kov, hrubým pilníkom či trochu požuť zubatými sikovkami.

hodnocení

1x
Namotat trochu více těsnění. Správným směrem. Aby se při šroubování vlákno utahovalo. Ne aby se rozmotávalo.

hodnocení

Děkuji oběma za rady,

zkusil jsem to vymontovat a místo těsnícího vlákna dát tu těsnící pásku, co byla přibalena u roháčku (je trochu širší). Trochu mě jen překvapilo, že i s těsnící páskou to šlo lehce rukou došroubovat až na maximum a kleště nebyly potřeba. Nicméně po tom, co jsem pustil vodu, to nekape. Uvidíme, zítra, pozítří ... snad opraveno. :)

petrovic

Mel bych strach. Pokud jste to omotal teflonovou paskou, nemelo by to jit tak snadno zasroubovat. Mate te pasky malo

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]