Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Regulace plamene hořáku

Od: karel12 odpovědí: 10 změna:

Ahoj, ulomila se mi část plastového kolečka na regulaci plamene na stavebním plynovém hořáku. Náhradní díl jsem na internetu nenašel tak se ptám zda-li někdo nemá podrobnou zkušenost nebo jak regulaci opravit. Možná by stačilo slepit ulomené části, ale to zřejmě nevydrží dlouho. Děkuji za rady

Regulace plamene hořáku
Regulace plamene hořáku #2
Regulace plamene hořáku #3

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Toto by nepasovalo: e-spotrebic.sk/...

Možno by to mohlo pasovať zo starého redukčného ventilu pre zváranie alebo horáku na acetylén.

oldi
hodnocení

2x
Koupit si nové originální kolečko.
promistry.cz/...

hodnocení

0x

Skusil by som to odliat z epoxidu / dentakrylu do valcovej formy, nasledne vyvrtat dierku pre os ventilu. Viac profi je nechat si to vysustruzit z mosadze, ak mate taku gulatinu, staci len doma na vrtacke spravit dieru v osi a nepotrebujete sustruznika.

hodnocení

0x

No jo, zřejmě "kurvítko". Měl jsem podobný problém s malým hořákem na PB. Vyřešil jsem to upraveným knoflíkem ze starého elektronkového rádia (poctivý bakelit s kovou vložkou).

Peter - Problém je, že ta díra uprostřed určitě není kulatá. Pilovat jí v mosazi do patřičného tvaru jehlovým pilníčkem by byl docela vopruz. Navíc se mosazné kolečko asi bude docela dost zahřívat, takže bez rukavic by to taky nebylo to pravé.

hodnocení

0x

Co vzít nějaké plné plastové kolečko, v něm vyvrtat kruhovou díru o něco menším průměru než šestihran a na ten to naklepnout kladivem?

111®
hodnocení

0x

to šedé co zbylo je matka, takže bych vzal něco jako obal od kinofilmu, ten kulatý plast, demontoval bych ten uzávěr hořáku, odšrouboval ti matku, do toho plastu od kinofilmu udělal díru, nasadil na to vládání dal zpět matku a zalil epoxidem, nebo dentakrylem. pak ten plast buď sundal, nebo jen zarovnal s vrchem vytvrdlé hmoty, a složil Z5. To je jen pro ilustraci postup podle mne...improvizujte. Možná vyhoví i tuba od léků...plastová sklenička od kapek, nakonec se dostane i samotná koupit v lékárně..

hodnocení

0x

Na šestihran by mohl pasovat klíč 10? Nebo očkoklíč?

V kousku kulatého plechu, rozměr do původního kolečka, vyvrtat otvor, vypilovat šestihran a vlepit epoxidem.

kami123
hodnocení

0x

Jako provizorní opravu bych pod tu matičku přišrouboval kus plechu s dírou. kruh, pásovina..

kami123

hodnocení

0x
A když sundáš ten šroub z vrchu tak je tam co? Není pod tím klasický čtyřhran jako na ventilu od radiátoru?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]