Nejste přihlášen/a.
Ahoj, ulomila se mi část plastového kolečka na regulaci plamene na stavebním plynovém hořáku. Náhradní díl jsem na internetu nenašel tak se ptám zda-li někdo nemá podrobnou zkušenost nebo jak regulaci opravit. Možná by stačilo slepit ulomené části, ale to zřejmě nevydrží dlouho. Děkuji za rady
Toto by nepasovalo: e-spotrebic.sk/...
Možno by to mohlo pasovať zo starého redukčného ventilu pre zváranie alebo horáku na acetylén.
No jo, zřejmě "kurvítko". Měl jsem podobný problém s malým hořákem na PB. Vyřešil jsem to upraveným knoflíkem ze starého elektronkového rádia (poctivý bakelit s kovou vložkou).
Peter - Problém je, že ta díra uprostřed určitě není kulatá. Pilovat jí v mosazi do patřičného tvaru jehlovým pilníčkem by byl docela vopruz. Navíc se mosazné kolečko asi bude docela dost zahřívat, takže bez rukavic by to taky nebylo to pravé.
to šedé co zbylo je matka, takže bych vzal něco jako obal od kinofilmu, ten kulatý plast, demontoval bych ten uzávěr hořáku, odšrouboval ti matku, do toho plastu od kinofilmu udělal díru, nasadil na to vládání dal zpět matku a zalil epoxidem, nebo dentakrylem. pak ten plast buď sundal, nebo jen zarovnal s vrchem vytvrdlé hmoty, a složil Z5. To je jen pro ilustraci postup podle mne...improvizujte. Možná vyhoví i tuba od léků...plastová sklenička od kapek, nakonec se dostane i samotná koupit v lékárně..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.