Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
rozhodl jsem se pro zazdění dveří staré přízemní hospody, v katastru - objekt občanské vybavenosti, se 4 dveřmi. 3 jsem zazdil a jedny nechal.
Jak to tak bývá, někdo se nudil a udal mě. Paní ze stavebního úřadu přišla. Řekla mi jasně, počítejte s dopisem, kde bude oznámeno minimálně to, že jste narušil statiku budovy a bude se to řešit.
Stalo se a za pár dní tu budu mít kontrolu.
Mezitím nic nevracím do původního stavu, jen se snažím zajistit všechna stavební povolení.
1. ohlášení stavby se snažím nějak vyplnit
2. uvědomil jsem si, že bez projektu mi je ohláška asi k ničemu, zároveň ale, když už o tom ví a je to udělané, mohl bych něco vynechat?
3. případně co je třeba udělat a jestli mi něco neuniká..
Poradím mi někdo prosím, kde se dá levně udělat projekt a taky jestli ta pokuta bude únosná. Slyšel jsem, že jakmile se jedná o objekt k podnikání, že finančně je to na úplně jiné úrovni a majitele nešetří.
Snad jste pochopili můj obsah,
Děkuji Vám a přeji hezký den.
Vyjste zazdil dveře a tím jste porušil statiku domu ? No to snad ne!
Paní zřetelně nevěděla, co říká. A nebo spíš velmi dobře věděla a chtěla Vás vyděsit, abyste něco šoupnul. Neřešil bych to a počkal bych až co řekne ta kontrola (jestli nějaká skutečně přijde).
Nevím jak je to u "objektu občanské vybavenosti", ale u běžného objektu na zazdění dveří projekt ani stavební povolení potřeba není.
Jen mě tak napadá, že by možná mohli protestovat hasiči (únikový východ) .
No možná blbost - ale nemůže být spíš problém z hlediska požární bezpečnosti? Mám na mysli únikové východy, na těch si hasiči dost zakládají. Teda pokud je to stále hospoda...
Copak z hospody vedou nějaké další únikové východy? Kudy přijdete, tudy zase odejdete. Hospoda není kino
ingjirimares - Budete se divit, ale obvykle vedou. Že o nich Vy nevíte neznamená že tam nejsou . Je to obvykle průchod do ostatních částí domu (dvůr, chodba...). Nepoužívají se k běžnému vstupu, či odchodu, ale pouze v nouzi, kdy není možné použít normální vchod, případně pro zásobování. Je to v podstatě stejné, jako v tom kyně.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.