Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Moznosti signalu TV?

Od: n3ss3r odpovědí: 5 změna:

Dobrý den jake jsou dnes moznosti signalu TV? da se napriklad koupit nejaka mensi antena ktera zachyti DVBT 2? jde mi o to ze mam starou obrovskou antenu na baraku z ni vede 20 metru koaxial kabel chtel bych se toho zbavit tak se ptam jestli je nejaka moznost mensi nahrady ktera by byla pohodlneji pripojena k TV a na kratsi vzdalenost dekuji za odpovedi...

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

DVBT 2 vysílá ve stejném frekvenčním pásmu jako DVBT. Jiná anténa není potřeba. Můžete vyzkoušet různé pokojové antény. Řada z nich má vestavěný zesilovač. Předem se ale nedá odhadnout, jestli na ni něco chytíte. Není nad anténu na střeše.

hodnocení

1x
Záleží na kvalitě pokrytí ve tvé oblasti. Někde je velká směrová anténa nutná a někde to hraje na kus drátu. Bez znalosti místních poměrů ti nikdo zodpovědně poradit nemůže. Ani vzdálenost od vysílače / přenašeče nemůže být vodítkem můžeš být "ve stínu" i pár km od vysílače.

hodnocení

1x

1. Pokojovou anténu zásadně nedoporučuji. I pokud silný signál, přecházení pokojem signál zarušuje a způsobuje výpadky signálu (interference).

2. Čím větší venkovní anténa, tím lepší příjem (impedančně se uzpůsobuje prostředí před příjmem signálu na vlastní dipól a svodový kabel). Kromě toho se potlačuje rušení vytvářené v okolí příjmu (průmyslové podniky, různá zařízení, jiné vysílače na harmonických vlnách a podobně). Zajišťují vyšší odstup přijímaného signálu od rušení. Kdyby neměly rozměrné antény uvedené výhody, určitě by se nevyráběly a lidé by je nekupovali.

3. Pokud nechcete anténu, pak pokud je možnost, volte internetovou televizi (zkušebně bývá nějaké období zadarmo).

Je ovšem otázkou, co míní velikostí antény. Možná myslí šířku, ne délku ..

Měl jsem dvě síta která bez zesilovače dávají 16db každé. Zesilovač na jednom měl 36 ale docházelo na něm ke zkreslení od kanálu 60 výš. Proto jsem dal dvě vedle sebe se směšovačem bez zesilovače. Pak jsem koupil v Polsku talířek o průměru cca 30 cm a ten tu soustavu sít strčil do kapsy a navíc bral signál ze tří vysílačů různých směrů. Takže o rozměrech to tak ůplně není.Bohužel plast ze kterého to Poláci dělají na slunci degraduje takže mi už 2 talíře vítr urval a teď tam mám zase malé síto protože na České kanály stačí a místo Polských které mi dřív zpestřovaly nabídku si poradím na internetu kradeným IPTV.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]