Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Můžou se rozkrojit okurky na rchlokvašky?

Od: lojzaaa odpovědí: 4 změna:

Můžou se rozkrojit okurky na rychlokvašky? Nebo musí být vcelku? Co se stane když ty velké rozkrájím?

 

 

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

hodnocení

0x

Budou rozblemcané *blee*
Pokud je nějaká okurka větší, tak ji propíchejte.
Až když je vykvašená, tak se krájí.

 

kami123
hodnocení

0x

řek bych že se roztečou, rozblemcají.

Zrovna takto jsem to včera udělal :), tak mohu dát vědět...

Já to dal ale rovnou do ochuceného sladkokyselého láku a vždycky z toho průběžně odebírám k jídlu, takže je to něco mezi nakládáním a kvašením. předpokládám, že se to sní ale rychleji.

.

Jde i o strukturu.

Když rozkrojíš podělně párek, tak už ti pak při jezení "nekřupne", to samý kvašák, ten zážitek ti pak může chybět.

 

hodnocení

0x
avatar babkazov

Nakládají se rozřezané, pak jsou to řezy nebo "rusy", ale ty se zalévají nějakým "ogurkolem". Ale vykvasit na kvašáky se nechávají celé. Když byly větší, mamka je nakládala a nechala zkvasit ve větším kameňáku. Trvalo to o 2 dny déle. Nahoru dala menší, abchom mohli ujídat dříve.

 

jabraka*
hodnocení

0x

Okurky se kvasí kvasinkami mléčného kvašení.Je to stejné,jako u zelí.Kvašení probíhá rychleji,když jsou"kvašáky" menší,nebo rozkrájené.Rozkodně by během kvašení neměl být přístup vzduchu.Obvykle se ohurky v nádobě zatíží prkénkem a kamenem.JB

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]