Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Těsnění 1/4 manometr

Od: honzin* odpovědí: 8 změna:

Dobrý den. Mám "klasický" manometr 63 mm s připojením 1/4" k redukčnímu ventilu. Nemám k tomu těsnění. Nikdy bych nevěřil jaký je problém ho sehnat. Myslel jsem, že zajdu prostě někam - do Bauhausu a koupím. Taky tam mají manometry, ale těsnění nikde. Něco mi uniká, nebo je to něco jako bájný jednorožec? :)

Potřebuju max 1 ks, možná 2,3 pro strýčka příhodu.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

111®
hodnocení

1x

zajdi si do svařovacích potřeb, tam maj nejen manometry ale i hliníkové kroužky těsnící. Doporučuji manometr s sebou , dostaneš tam i prodloužení nebo kolínka..

zaseja
hodnocení

0x

Co bys tam chtěl dávat za těsnění, normálně to dej na konopí, jestli to umíš, jestli ne, tak tam namotej teflon.

hodnocení

0x
Zdrsnete zavit a normalne utesnete Loctite snurkou. Bez tesneni.
doplněno 26.08.21 12:23: Tak tam dejte tekute zavitove tesneni. Vyrobci domacich vodaren tesni manometr uplne stejne.
honzin*

no tak teď jste mě dostali, přiznávám. Ač mám okolo skoro vše teflonovou nití, tak jak jsem viděl ten malý závit a zabroušené plochy, tak jsem hledal zcela automaticky těsnění. Každopádně to určitě primárně na těsnění v závitu určeno není.

hodnocení

0x
Hledejte těsnící kroužek M12x1,5 nebo G1/4" shop.elkomkompresory.cz/... nebo zde tlakovyvzduch.cz/... nikdy jsme netesnili v závitu, vždy Cu nebo Al těsnění...
doplněno 26.08.21 14:36: Právě pro otočení do správné pozice manometru se používá Cu nebo Al těsnění s nátrubkovou tlakoměrovou přípojkou, ve vašem případě G1/4 na G1/4 L, tady je sice M12 jako příklad
sunline-agida.cz/... ve spojení většinou s manometrovým ventilem, zde jako vzor stasto.cz/...
honzin*
hodnocení

díky moc. Asi spíš použiju tu teflonovou nit, nebo tekuté. Oboje mám doma. Zároveň mi to vyřeší problém natočení manometru do žádané polohy, aby mě neiritovalo, že je to pootočené.

Otázka na Vás, na profíky. Existuje nějaký fígl, jak uvolnit hodně utažený, letitý spoj, třeba 2 tvarovek? Většinou mám vše už teflonovou nití. Jen síla, případně větší síla? Chci třeba teď vyměnit roháček a rozvod mám v plastu, k roháčku tenká trubka, takže mám strach. Jasný jeden díl pevně zafixovat klíčem, hasákem. Ale něco jako "WD40", nebo fígl pro vodu není co?

Dobre chytit a velkou silou zabrat, ale ve zdi to musi byt dobre uchycene, prisadrovane. Pokud je misto, tak chytit nastenku a povolovat.
honzin*
hodnocení

tak to právě bohužel není :( Je to nezasekané a trubka je fixována objímkou přes závitovku. Proč tomu tak je, a proč to nechci více fixovat by bylo na delší povídání. Proto chci být co nejjemnější.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]