Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bude fungovat?

Od: lojza odpovědí: 6 změna:
Zdravím, mám dotaz mám fotovoltaiku o výkonu 1700wa chci koupit bojler s tepelnym čerpadlem který má příkon 1200w bude fungovat nebo bude problém? Předem děkuji za odpověď

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

olinl
hodnocení

0x

Podle počasí..

kami123
hodnocení

0x

To záleží na tom, jakou budeš mít spotřebu teplé vody.

Máš tam baterky?

lojza
hodnocení

Nemám baterky. Ale jde mi o to jestli když mám silnějši elektrárnu než spotřebič jestli by se třeba bojler nespalil nebo tak něco.

S vyšším maximálním výkonem elektrárny problém nebude. Zásuvka na zdi Vám taky může dávat 3500W, ale klidně do ní můžete zapojit lampičku s 15W.

Rozhodně ale bude problém s nižším výkonem, když nebude prát sluníčko ..

hodnocení

0x

Bojleru to v žádném případě neuškodí, ale abyste měl dost teplé vody, muselo by slunce naplno svítit aspoň 8 hodin denně. V zimě při zatažené obloze pravděpodobně neumyjete ani nádobí.

hodnocení

0x
Pokiaľ by to bol len “blbý” bojler so špirálou a mechanickým termostatom, tomu podpätie vadiť nebude a bude záležať predovšetkým na RJ solárov, čo umožní.
V prípade bojleru s TČ, ktorý má vlastnú RJ, kompresor a hromadu elektroniky, to už môže byť problém.
V prípade, že chcete primárne ohrievať teplú vodu, zvážil by som kolektory. U nich nedochádza k viacnásobnej premene energie a súvisiacim stratám. Inštalácia môže byť o niečo náročnejšia na stavebné úpravy.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]