Ahoj potreboval bych si koupit svářecku, mám staré klasické trafo které se občas přehřívá a sám nejsem nějak velký svářeč, ve svářečkach se nevyznám. Přemýšlel rovnou o koupi tvz "Céočka" které by mělo kabely i na klasické elektrody. Mám to na práci kolem domu, opravy plotů, plechových vrat atp. Můžete mi něco doporučit. Mělo by to být tedy na hobby použití, ale nechci zas nějaky krám co bude fungovat na půl.
Díky za tipy, ta parkside za 6000,- vypadá že by mi asi stačila. Jaké má nevýhody ta na plněný drát krom toho že k tomu nepůjde připojit láhev co2, cena je lákavá.
kare
Na Parkside PMSG 200 jde použít i klasický drát a připojit láhev. (Je to inventor s možností změny polarity a hlavně se synergií=jedním kolečkem nastavíte posuv i proud). Jinak levnější co2 pouze na trubičkový drát jsou obyčejná hliníková trafa s usměrněním. Při vaření trubičkovým drátem je nutné mít obrácenou polaritu a vzniká struska. Nevýhoda: drahý trubičkový drát a zmíněná struska. Výhoda: nemusíte řešit příslušenství (redukční ventil), láhev a její plnění.
el
Díky za komentář. Tedy trubičkovému drátu se asi vyhnu raději přikoupím k té dražší láhev s CO2.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.