Nejste přihlášen/a.
DObrý den, soused plánuje tuto ČOV s rozstřikem... Nemá jinou možnost ...noc proti...ale...!
Soused má malinky pozemek...a to je ten problém...Zajímalo by mě..zdali ten ´´rozstřik´´ nenaruší žití na našem pozemku.. bude ´´TO´´ cítit...
..a nejhorší na tom je..že poblíž máme studni..kterou zas tolik nevyužíváme...ale kdo ví..plány se zarok můžou měnit. a pak máme studni...na nic..
Zajímali by mě jaké máte s takovou to nebo podobnou čističkou zkušenosti... děkuji moc..za rady
takhle se na to kouká lépe
Máme docela dlouhou zkušenost s čističkou kořenovou.I tady nelze použít vodu z WC a kuchyně přímo na vegetaci.Nejprve nastoupí bakterie v jímce a po určité sedimentaci se tak zv.šedá voda vede do kořenového systému rostlin,pak se jímá v nádrži,z níž je možno ji použít na rozstřík do sadu,louky,nebo vypustit do trativodu.Je na to potřeba jen dostatečný prostor,ovšem v létš je tu pškná květná plocha.
JABRAKA
Každá tato ČOV (obecně) bude fungovat pouze tak dobře, jak dobře se o ní bude provozovatel starat a to je zcela zásadní.
Souseda se zeptejte (nebo projektanta), jak těch cca 300-500l vody denně, bude rozstřikovat na 30m2...a to zejména v mrazech, na odpověď jsem moc zvědav.
Studni to samozřejmě ovlivnit může (ale nemusí) a to jak tu vaši, tak samotného souseda. K tomu by se měl vyjádřit hydrogeolog.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.