Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Víčka omnia pro zavařování nesedí

Od: jirik50* odpovědí: 20 změna:

nevím jak jste na tom ostatní, ale na staré omniovky mi nesedí nová víčka, je to sranda, když máte plné sklenice okurek zalité nálevem. Nebo v tom lítám sám?

20 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

sametka
hodnocení

0x

Nejste v tom sám. Láteřím už 2 roky a ač mám plný sklep omniovek, přecházím na " šroubatky". Jediná nová víčka, která seděla byla koupena před x lety, tak je točíme, ale už jsou dost zdevastovaná. Poradte někdo, kde sehnat víčka na míru!

hodnocení

0x

víčka na omniovky kupuju v kauflandu a sedí, já mám zas problém s některýmí twistkami že nechtějí sedět

sametka

Jestli je uveden výrobce víček, která máte z Kauflandu, prosím, napište to sem. Díky.

výrobce už si nepamatuju byl to normální igelitový pytlík a na něm víčka omnia 20ks

hodnocení

0x

Už jednou tady taková otázka byla. Někdo zjistil, že ta nová víčka mají ten rantlík o nějakou částečku milimetru menší. To ani nenaštve, to zabude líto. *plac*

zaseja
hodnocení

0x

Tak pokud jsou problémy, tak proč postupně nepřejít na šroubovací?

Právě tam je jádro pudla. Máte doma plný sklep sklínek a najednou spoustu ovoce a vůbec vás nenapadne, že je to problém. Příště bude každý vědět a schovávat staré. Mám víčka od hořčice spoustu let používaná a drží.

zaseja

No a právě ty starý víčka se postupně zničí a nový nechtějí pasovat, tak jsem je postupně vyházel, začal nahrazovat šroubovacíma od medu, od okurek, od zelí, najde se jich dost a mám pokoj, když náhodou už nějaký onemocní, není problém ho zahodit a nahradit novým.

jirik50*
hodnocení

to máte pravdu, nahradit, což stojí dost peněz, nevím kolik je výrobců, ale možmá i úmysl?

zaseja

Není přece potřeba hned vyhodit všechny najednou, prostě bude k obědu vepřový se zelím, tak mi zbyde flaška i se šroubovacím víkem, ty flašky jsou všechny stejný, pokud se kupuje stejná velikost, od medu taky, prostě se postupně nahradí.

jirik50*
hodnocení

tak jak to píšete se to jstě dá, ale jak máte 60 sklenic okurek a 30 leča a zjistíte že jste koupil něco na houby, to ani líto nepřijde, to nas...e :))

zaseja

Houby dávám do malých skleniček, hledáš problém tam kde není.

Všechny sklenice, co jsem ti namátkou vyjmenoval, pokud nekupuješ něco speciálního, tak jsou stejné, akorát mají jinou nálepku a jinou náplň, mimo těch na med, ty mají po obvodě takové čtverečky, ale závit a víčko je stejné.

Nemusíš kupovat 60 nových sklenic, používej pořád ty staré a postupně je vyhazuj, když ti dojdou víčka a nahrazuj je novými závitovými.

Zavařuji celičký život a taková víčka, o kterých píše tazatel, jsem koupila pouze jednou, jedinkrát. Bylo jich, naštěstí, 10 a už při víčkování neseděly, protáčely se, tak nemělo cenu je dát do hrnce. Zbytečně se přete, bylo to, na chvíli, výrobcem. Od té doby se mi to znovu nestalo.

jabraka*
hodnocení

0x

Kupuji víčka na stále tytéž sklenice OMNIA,ještě se nestalo,oby nepasovala.Protože nepoužívám na zavírání "Hlavu",mohu víčka použít vícekrát.

JB

lia

Jabraka: a jak jetedy zavíráš? Dík.

jirik50*
hodnocení

to je zajímavé, dejte sem typ jak na to. Při mém množství se to vyplatí zkusit, díky

kami123

řek bych, že podtlakem.

JB používá toto, my taky...jsou na 0,33 i 0,7l láhve...a víčka použitelná mnohokrát...

oldi
hodnocení

0x
Na víčka lze použít upínací sponamu s zařovaci krytkou, aby sevíčka tak nepoškodila.
arok.cz/...
Včera 21:54 ...stejné spony...opakujeme se...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]