Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

PPR zátka s těsněním - udrží vodu?

Od: alles odpovědí: 8 změna:

Dobrý den,

chci se zeptat zdali PPR zátka s těsněním (viz níže obrázek) udrží vodu.

V novostavbě potřebuji zprovoznit vodu na jedno zapojené umyvadlo přes roháčky, v dalších "nástěnkách" jsou od vodáka našrubované červené zátky. Dělal s nimi tlakovou zkoušku.

Může se do takového systému pustit voda nebo musím koupit mosazné zátky?

Děkuji

PPR zátka s těsněním - udrží vodu?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x
Tlak udrzi i dlouhodobe, jen v montaznim predpise se pise o kratkodobem pouziti napr. tlakova zkouska. Pak je treba pouzit zatky s kovovym zavitem. V praxi to nikdo nehroti a vsude vidim jen zatky z plastu.

hodnocení

4x

Jistěže ANO. Nikdy mne nezklamala, ani při opětovném použití.

Samozřejmě udrží, jen poslední 2 roky jsem se stetkal s nekvalitním materiálem - zedník při opravdu mírném klepnutí ulomil "korunku" zátky a 2 mi praskly v ruce při lehkém dotahování.

Zátce je úplně jedno jestli drží vzduch nebo vodu.

Mě za mnoho roků nezklamali zátky

krtek6
hodnocení

3x

tak když to vydrželo tlakovou zkoušku, tak to asi vydrží napuštěný systém..to dá rozum...A jestli tomu nevěříš tak tam dej mosazný zátky nebo rovnou roháček či ventil

hodnocení

2x

Spolehlivě udrží, i dlouhodobě. Stačí dotáhnout ručně. Při opakovaném použití je dobré zkontrolovat gumové těsnění. Pokud je zasviněné třeba maltou, nemusí těsnit dokonale. V tom případě stačí okartáčovat.

hodnocení

0x

Tyto zátky jsou pouze montážní pro provedení tlakových zkoušek po kterých se následně montují baterie,roháčky apod. Z dlouhodobého hlediska, pokud nebude namontován např. kovový roháček, nebo baterie bych doporučoval nahradit mosaznou zátkou. Zátka se dá použít i opakovaně ale pro víceroopakování se používá montážní zátka s mosazným závitem

Jenže mezi tlakobou zkouškou a montáží baterií,roháčků a podobně někdy uplyne hodně času a je třeba dodělat omítky,obklady ,...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]