Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Malý bojler 5l do 1,5kW

Od: novak1* odpovědí: 51 změna:

Hledám malý bojler na vodu 5l. Bojlery jsou jenom o príkonu 2kW. V kuchyni je trouba 2kW . Splu to jedna fáze neutáhne. Proč mají malé bojlery vetčí príkon jako velké. Videl jsem velký bojler 1,5kW.

Jedine Hornbach má 5l bojler 1,5kW ale rozsah teploty až od 35°C a nepíšou jakou má nádobu.

Nejlépe by byl beztlakový s plastovou nádobou, nemusí být anodova tyč. Hakl mel takové 1,2kW ale už je nemá. Klidne by stačil 1kW . Ví nekdo kde takový sehnat? Kdyby to delal nekdo na objednáku.

51 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

karel10
hodnocení

7x

Já bych zbytecne neomezoval přikon boileru.

Pokud máte možnost/zkušenosti s úpravou el. rozvaděče tak bych šel cestou bezpečného odpínání méně důležitých spotřebičů při souběhu.

Na to lze použít např. nějaký typ "Prioritních relé" elkoep.cz/... - prostě to relé odpojí spotřebič (boiler) je zaroven zapnutý jiný (trouba, rychlovarka, mikrolnka, ...) ten boiler nemá problém chvilku počkat. Jen to sníží konfort a možná si toho ani nevšimnete.

Pokud byste měl nějakého ochotného elektrikáře tak byste mohl rozvaděč předělat na prioritizaci spotřebičů několika stupnů - já doma používám fenixgroup.cz/... . Podle zatížení fází odpíná okruhy/spotřebiče ve dvou stupních. Rozhodně to neni volba pro laika, ale pokud byste se nebál najít a zaplatit odborníka tak se nemusíte omezovat v příkonu spotřebičů a lépe využijete svůj rezervovaný příkon.

Díky za příspěvek. Vůbec jsem nevěděl, že se to vyrábí.

karel10

Pocitejte ale take s tim, že některé spotřebiče jsou nevhodné na automatické odpínání :např: pračka, sporák, trouba, ..

Některé jen pokud v návrhu počítají s odpínáním : el. kotel , boiler ( překlenutí HDO signálu )

A pak vhodné : el. přímotopy, bojlery, podlahové topení, některé klimatizace .. , málo používaná čerpadla čerpadla ...

hodnocení

5x
Proč mají malé bojlery vetčí príkon jako velké. Videl jsem velký bojler 1,5kW
No protože jsou akumulační, využívají "noční proud"a mají minimálně 6 hodin na nahřátí obsahu. Malé jsou "skoro"průtokové, při malém příkonu, třeba 1 kW, vám poteče po chvíli jen vlažná voda... Trvale máte zapnutou troubu, že 2 kW ohřívač nemůžete provozovat? Jak to je... popište důvody...
doplněno 21.08.21 21:27: Podívejte na WTERM, má 5 litrové 1,5kW... wterm.cz/...
novak1*
hodnocení

Troubu nemám zapnutou trvale ale ohrívač ano .Musel by se vypnout ale na to se zapomene . Videl jsem i 300W na nočný proud ohrívač ale jenom velký.

danecek*

Muj odhad, né daleko od pravdy, je, že ohřátí vody na 50 stupňů bude trvat asi 5 minut. Pak ohřívač vypne termostat. Takže rozhodně není pravda, že bude trvale zapnutý. Ale přesto by každý spotřebič, jak trouba tak ohřívač, měl mít vlastní vedení včetně samostatného jištění.

hodnocení

5x
Stiebel Eltron SNU5SL má příkon 1kW.
Stačí?
novak1*
hodnocení

Ten by byl vynikajíci ale má chybičku krásy. Teplota je od 35°C . Na ruce mi stačí teplota 25°C v zime. Není dokonalý. Musí být takový min od 15°C.

Tak si připustíte trochu studenou... baterii tam má...
novak1*
hodnocení

Ale pri nízke teplote by byli menší stráty a nemnožili by se v nádobe bakterie.

Nezlobte se, ale 15-25 stupňů a bakterie, to se mi ani nechce komentovat.
Řešíte hlouposti..
Je to marný...je to marný. A nebude ten 1 kW málo? Spíše mi to připadá jako někdo kdo bojler nechce koupit a hledá argumenty proč NE. Jinak pokud chcete řešit kolizi proudu, tak je to možné pomocí přednostního relé.

Lepší je ohřát bojler na cca 55°C a poté ředit studenou vodou a dostanete tak více teplé vody! Proč chcete ohřívat na tak nízkou teplotu, mi jaksi není jasné.

jenda22
hodnocení

4x

Nepíšete, kolik máte doma fází. Pokud jednu, je to problém. Větší ohřívače mají 2 kW příkon naprosto běžně.

DRAŽICE Elektrick/...

Tepelná ztráta 450 Wh / 24 hod. Doba ohřevu 1,5 hod. při celkové spotřebě 3 kWh pro nahřátí na 65°C.

Tím se vyhnete zapnutí více náročnějších spotřebičů v jednom okamžiku.

novak1*
hodnocení

Jsou 3fáze ale každá je využita.

kepler*
hodnocení

3x

A musí to být nutně bojler? Já osobně bych volil raději průtokový ohřívač, nejsi omezený množstvím spořebované teplé vody. Jen tak namátkou, snad si tam něco vybereš:

zbozi.cz/...

Zkus hledat i jinde, možná jsou i s menším příkonem.

novak1*
hodnocení

Prutokový elektrický má príkon od 3,5kW.

kepler*

Hned ten první z odkazu má 1,5 kW.

@kepler to není průtokový ohřívač

hodnocení

2x
Ohrievať a nechať stáť TUV v rozmedzí 20-45 °C (60 °C podľa iných zdrojov) je nerozum. Poľahky Vám voda ožije, bojler kolonizujú kvantá baktérií. V lepšom prípade bude zapáchať, v horšom si spôsobíte zdravotnú ujmu.
novak1*
hodnocení

Já bych ji ohríval jenom do 25°C , to stačí na ruce. V zime má voda teplotu jenom9°C , je jako led.

joudic*
hodnocení

2x
a proc jako nemuzete 80L bojler vypnout kdyz chcete upect kure *nevi*, pripadne digitalni casovac, ktery bude nahrivat bojler jen v noci, kdy se nic nepece.. manualni by shorel
novak1*
hodnocení

Určite by se stalo že to zapomenu vypnout .

joudic*
tak digitalni casovac a bude to jak nocni proud, v noci snad nic nepecete
novak1*
hodnocení

Tok trochu vody budu ohrívat v noci. 5l se rychle zohreje vtedy když potrebuji.

joudic*
80L je nahrate za 1-2h na 60C, ale udelejte si to jak chcete

111®
hodnocení

2x

Co furt špekuluječ jak to ojebat, kup si tohl: siko.cz/...

novak1*
hodnocení

To je výborná věc . Má 3,2kW. Pod 3kW by se neco nenašlo?

111®
hodnocení

2x

no umývat se 20° vodou asi umí jen špindíra...to i já mám na zahradě beztlaký zásobník cp se ohřeje za 5 minut...a trefit se zrovna když jede velká spotřebič je problém, protože elektroinstalace ja tam 3f na rotavátor a čerpadlo...takže si pane udělejte pořádnou elektriku a neřeště nesmysly...

novak1*
hodnocení

Elíz má taky prutokový ohrívač na 3 polohy 1,5kW je nejnižší , ten by byl taky dobrý.

oldi
hodnocení

2x
Boiler 5l 1,5 kW:
dzd.cz/...
novak1*
hodnocení

Takto dobrý. Smaltovaná nádoba , tam se bude muset menit pravidelne anodova tyč. Lepší by byl s plastovou nádobou , tam se kámen nechytne.

111®

už jsi tu anodovku někdy měnil? Za jak dlouho?

novak1*
hodnocení

Nekde psali že se mení pravidelne , to znamená za pár let, no ne?

novak1*
hodnocení

Oni mají delat bojlery 1kW a kto chce víc vody koupí si vetčí bojler a v noci se nahreje voda a ne cpát do malého bojleru 5l 2kW. Pokud chci víc vody kopím si 10l bojler.

karel10

Vaši konfiguraci bojleru nevyrábí, protože by o ni většina lidí neměla zájem. Vyrábět pár kusů pro koumáky se výrobcům nechce.

Pokud máte specifické požadavky, tak si holt bojler musíte sám nechat upravit. Třeba vám bude někdo schopen vyměnit topnou tyč podle vašich požadavků.

Podle mne ale nedava moc smysl o co se snazite. Pokud opravdu chcete teplou vodu obcas a jen trochu, tak je nejlepsi mit prutokovou baterii kombinovanou s prioritním relé, abyste si umyl ruce i pri zapnute troubě ...

novak1*
hodnocení

Rele , kto mi to zapojí a je to drahé?

Ohrívače 1kW aj 1,5kW existují ale mají ohrev až od 35°C.

jenda22

Průtokovou baterii, která má příkon 3,5 kW? Aha, tak to asi tazateli nepomůže ani náhodou.

novak1*
hodnocení

Našel jsem perlu v sene. Baterie s elektri/...

Má 7 stupňu výkonu. Jen to ramínko kdyby bylo delší.

karel10

A to je dobre k cemu?

Jako ze kdyz pan ma zapnutou troubu tak si snizi vykon pokazde na minimum a nezapomene na to?

Pripadne mit to na minimu pro jistotu porad? To uz je jako by tam ani teplou vodu nemel ...

novak1*
hodnocení

V zime teče voda ledová 10°C , když to ohřeje jenom na 20°C bude stačit na ruce.

novak1*
hodnocení

Má nekdo takovou baterii, jaký je tam závit a návod?

karel10

Ten produkt kupojou předpokládám lidi co ani návody nepoužívaj.

Podle mě je to klasická čína : aliexpress.com/...

Asi vás baví tyhle pokusy, tak hodně štěstí ...

novak1*
hodnocení

Co není dnes Čína? Má to nejaké chyby?

karel10

Máte pravdu že je dneska skoro všechno z číny, ale záleží kdo to navrhuje a testuje.

Mam takový předsudek, že věci přeprodané přímo z číny mají odfláknuté proudové ochrany a izolace nicmoc. Doufám že máte v rozvaděci na tu baterii alepon proudový chránič at vas to hned nezabije ...

Zkuste se prosím zamyslet zda vám ošetřených pár korun oprvddu za ty problémy stojí. Případně pozvat elektrikáře abyste našli řešení standarními vyzkoušenými postupy.

novak1*
hodnocení

Prodáva se to v EU tak by to melo být ok.

Já mám zkušenost, že přímoprůtoková baterie 3,5kW (16A) je nic moc... Ale požadavek byl tuším jen na 15°C a asi jen o něco málo více...

novak1*
hodnocení

Chci ten ohřívač napojit na kabel přímo z rozvodné skríne. Je to asi 8m. Mužu použít nato mekký kabel 2,5mm2 , co má vodiče složené s více pramenu? A nebo musí být pevný vodič z rozvodné skrine jako je Cyky kabel?

111®
hodnocení

0x

jak z rozvodné skříně? to nemáš poblíž zásuvku?

novak1*
hodnocení

Má tam další volné poistky a na tu samu fázu mužu napojit tak víc ,až do 25A na sloupe. Budu mít dve 2x 16A. Jsou tam 3 x poistky na dum , 3x na motor a 3x po el. sporáku a ten se nepoužíva. Ze sporáku udelám prípojku na ten ohrívač.

A co ten kabel , muže být, ten mekký?

jok*
hodnocení

0x
Řešil jsem podobný problém v koupelně ...pračka a el. podlahové topení na stejné fázi jistič by neutáhla. Použil jsem stykač s rospinacim kontaktem. Cívku stykače spína topná spirála pračky. Jednoduše vytažený dvouzilovým kabel. Tím pádem topení topi a když sepne pračka na nahřívání odpojí má tuto chvilku podlahové topení. Ke to sice zásah do spotřebiče pračky ale nic nevratného. Stejné by se jistě dalo využít i u Vaší trouby i když tam je více topných spirál ale vše má řešení ...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]