Dobrý den, udělal jsem si udirnu topeniště jsme udělal ze staré expanzní nádoby, kouřovod že 120 jeklu (takže pořádnej) a udirnu dřevěnou, ale potřeboval bych poradit jakou vhodnou barvou nebo sprejem, natřít to topeniště, aby se to hned neoloupalo, samozřejmě vím že to musím pořádně očistit kartáčem, ale asi před 3 lety jsem si posvařoval gril, z úplně nových plechů a jeklů bez rzy a dnes už je úplně oloupaný, ale už se nepamatuji co to bylo za sprej. Díky za odpovědi
Dříve se trubky od kamen natíraly stříbřenkou. Zkus se podívat po žáruvzdorný kovářský barvě. Ale až uvidíš cenu, asi to necháš tak jak to je. Malinkou plechovku jsem před lety kupoval asi za 250 korun.
Kovové části bývají na topeništích litinové.Ty není potřeba ničím natírat.Pokud se jedná o kryty z černého plechu,natírají se molybden di sulfidem.Vytvoří se vrstva po vypálení odolná do 800 st.C
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.