Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vyrovnani soklove zdi

Od: kayak23® odpovědí: 20 změna:
Dobry den,cim vyrovnat oklepane cihly,abych pak mohl nalepit soklovy polystyren.
Nebo staci oklepat a rovnou nalepit?
Samozrejme okleu cely sokl

Vyrovnani soklove zdi

20 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

krtek6
hodnocení

4x

Navlhčit vodou a Jádrová(hrubá) omítka...pak dle libosti polystyren nebo jiný fasádní systém

hodnocení

1x

Oklepat, očistit, přímo lepit soklový polyš. Pokud je potřeba, dorovná se rovina podlepením dle nerovnosti.

Taky je možná malta, srovnat, počkat na zaschnutí a lepit na maltu.

Vždy je více možností.

hodnocení

Uvazoval jsem o zdici malte protoze je nejlevnejsi.muze byt takova?
Vyrovnani soklove zdi #2
krtek6

Ne...tohle se používá když chcete zdít...je to tam napsaný...tohle se dává mezi cihle...vy potřebujete jádrovou omítku..protože chcete omítat..či na cihle... takže koupit tohle obi.cz/...

Jak píš pan Krtek, jedno je na zdění, druhé na omítání. Kupte maltu na omítky. Je jich mnoho druhů od různých výrobců.

hodnocení

Je potreba odstranit starou omitku,protoze at delam co delam tak to jde hodne spatne. I presto ze mam elektricke kladivo tak se mu vubec nechce.a kdyz uz jo tak trham cihly
Vyrovnani soklove zdi #3
Vyrovnani soklove zdi #4
krtek6

tak když to drží a není to zvětralé tak na co to bourat?

Zase se budu opičit po Krtkovi, když to drží, tak to tam nechte. Sundejte to co se drolí a nedrží. Vylepte nerovnosti polyšem a přelepte to deskou vcelku.

hodnocení

Koupil jsem omitku jak jste rikali a najebal jsem se s ni jak nikdy :(
Spary co sli lechce prstem oskrabat jsou i 5 cm hluboke.
Neni nejake jine reseni?
doplněno 20.08.21 15:12: Nikdy jsem to nedelal :) takze dostat omitku mezi spary byla fuska.vyhladit zaroven se starou omitkou uz je hracka.
Uz lepim polys :)
Vyrovnani soklove zdi #5
Vyrovnani soklove zdi #6
Vyrovnani soklove zdi #7

Je jiné řešení, již jsem Vám to napsal.

krtek6

A s čím přesně jste se s tím najebal? Za mě je to udělané v pořádku a nevidím problém...dyť je to kousek a ještě je rovina daná původní omítkou

20.08.21 15:13
hodnocení

Vyrovnani soklove zdi #8
krtek6

a tady ty 2 tenký polyše maj jakej význam..krom toho, že to bude asi krásnější na pohled...chvilku

hodnocení

No je to polys 30mm,a uvazuji jeste o jedne vrtve.
Ted otazka co dal,jestli vyhloubit diru a dat nopovku a drenazni trubku a nebo jeste dat pod ten polys dalsi vrstvu.necham se poradit od zkusenejsich ;)

Přidat drenáž a nopovku, kvůli čemu? Proč? Peníze investujte lépe.

hodnocení

Proto se ptam pane milane ;)
Kazda rada dobra...je pravda ze mam podlahy neco malo pres metr nad terenem. Rikate ze neni potreba nopovka ani drenazni trubka?
Vyrovnani soklove zdi #9

Ano,. není třeba ve většině případů. Proč by tam měla být.

hodnocení

Jinak jsem zjistil ze zakladova deska konci 400mm pod urovni terenenu.zaklady jsou asi 200mm vysoke a pod nema uz je jen nahazeny mix co se droli...staci v te urovni drenazni trubka?

Nepochopil jsem,. proč a kam drenážní trubka.

Ono, také základová deska bude nejspíš podkladní beton, o základových pasech pán nemá ani tušení. Když nevíte, jak je barák založený, přenechte to jiným odborníkům.To se pak těžko radí

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]