Nejste přihlášen/a.
zdravim, chceme koupit bbq gril na chatu, ale jelikoz z CR nemame moc zkusnosti, trochu tapame. Mam dve dotazy:
a) libi se mi ten velky kulaty gril, ktery se nazyva (prenosne) ohniste, nikde se explicitne nepise, ze se da na nem grilovat maso...Je tedy vhodne i pro tyto ucely? Mate s nim nekdo zkusenost?
b) prodava se nekde samo nebo rychle vznicejici se drevene uhli nebo se vzdy musi uhli predem ohrat v tom hrnci? V USA se bezne pouziva uhli, ktere se jen hodi na gril, hned se vzniti, trochu ohreje a hned se griluje
Gril griluje. Chcete grilovat maso? Ugriluje maso. Chcete grilovat botu? I tu umí. Cokoliv co není příliš sypké nebo tekuté.
gril seženeš za 1000 - 50 000Kč, i více, tedy byste si měli ujasnit kde je vaše hranice, která by se měla hlavně odvíjet od toho, co od grilu očekáváte a to jsi nenapsal.
Jak se zapaluje uhlí, se budete muset samozřejmě naučit, je na to spousta mtod a triků, samovzněcující uhlí podle mne není.
Jinak si kupte gril elektrický.
Na rozpálení grilu je nejlepší horkovzdušná pistole... Podpalovač nedoporučuji... jídlo po něm obvykle chutná i smrdí.
dekuji za komentare, jedna se mi konkretne o tento gril: mall.cz/...
ja jen ze i v recenzich na netu to kazdy povazuje za ohniste a nikdo nezminuje, ze se v nem da grilovat, nekdo jen zminoval, ze je vhodny na opekani parku...tak nevim. Chceme do grilu dat max.2 tis.Kc.
V Americe ma kazdy supermarket velmi dobre vybavenou sekci pro bbq, kde se da sehnat vsechno za relativne za par dolaru, kazdy pouziva ty samovznitici brikety/uhli, i ja je shledavam velmi jednoduche, kdyz jsem v usa pravidelne na cestach grilujeme na verejnych grilech, ale tady v CR nemam zkusenost, proto se ptam. Jaka je podle vas nejlepsi metoda na zahrati uhli pred grilovanim?
diky
No, nejsem z USA, ale grill podle mě znamená rošt. Toto nemá rošt. Tedy to není gril. Tudíž na tom nelze grilovat.
Není tam zřejmě žádná regulace vzduchu , takže i když si pořídíte rošt, tak je možné, že se nad tím budete vztekat.
Horkovzduška je dobrá na zapálení, ale na rozhoření je dobrý ten plechový hrnek.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.