Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Oprava střechy řadové garáže

Od: petrk30 odpovědí: 46 změna:
Dobrý den,
mám ve městě řadovou garáž, začíná mi prosakovat voda po dešti.
Chtěl bych natáhnout novou, prosím poradíte mi někdo kdo to již spravoval, co všechno budu na to potřebovat a jaký je postup?
Děkuji vám

46 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

krtek6
hodnocení

6x

Klasika...předpokládám, že tam máte asfatový pás...takže koupit asfaltový pás (prodává se po 5...7,5 nebo 10m2 role) a k tomu si půjčit hořák s bombou...pak ještě rukavice, nějakou lžici nebo hladítko, zapalovač...

pásy nařezat, nachystat s přesahem, a pak je pokládat proti směru odtoku vody... idedálně se to taví způsobem, že se nahřeje cca 10-15cm a pak se to "rozkopává"nebo rozmotává z role...

zde návod

:)

petrk30
hodnocení

Díky za návod :)
Kolik přesahu se dává na ten asfaltový pás?
Starý pás se tam má nechat?
Kde se dá půjčit hořák s bombou? Zvažuji si ho koupit, ale nevím, zda ho budu ještě více užívat. Ani nevím jak velkou bombu bych měl kupovat a když už tak asi použitou.
krtek6

Kolik přesahu? Pokud je to myšleno na šířku role tak ze spodní strany je tam vodící linka...jinak délkově a na vytažení k atice tak 10%...u těch řadových garáží toho člověk nemá co pokazit když to bude delší...Stejně něco zbyde, tak proč to nevyužít.

Starý nechat, není důvod strhávat pokud není už třeba x vrstev na sobě, které by to neadekvátně zvedaly.

Hořák s bombou většinou ve stavebninách nebo tam kde tyhle pásy prodávají. Bomba stačí malá jako pivní štěně. Oni stejně naúčtují pronájmem celou bombu bez ohledu na spotřebu.

hodnocení

0x
Lepší se to dělá ve dvou. Za hodinu a půl jsem měl hotovo. Kamarád měl hořák, bombu 10kg a zkušenosti :) Jen jsem sehnal levné pásy.

petrk30
hodnocení

Já tam teď mám asi lepenku nebo jak se to jmenuje, šíře může být možná okolo 70cm, je to samé jako asfaltový pás?
Asi vezmu někoho k sobě, ale neznám nikoho kdo by měl zkušenosti.
Takže nejprve nařezat třeba špachtlou pásy a pak zespodu nahřát kraj a pak zbytek nahřívat a rolovat?
Ani nevím jak moc se to má nahřívat?
Nemůžete ještě trošku detailněji popsat?
Díky

Viděl jste video od Krtka? Není co dodat. Udělejte to taky tak.

petrk30
hodnocení

Zvažuji si koupit hořák a bombu PB.
Jak velkou by jste kupovali? Využití opravdu jen občasné.
Jde mi o to, zda na jakoukoliv bombu bude pasovat ten velký hořák?
A kolik PB je potřeba na tu jednu střechu garáže 20m²?
Děkuji

Vypůjčit přijde levněji.

petrk30
hodnocení

Našel jsem doma malou PB bombu 2kg. Bude plná na to však stačit na tu jednu střechu? A ještě je asi potřeba koupit ten velký hořák, půjde na ni napojit?
Díky
krtek6

když bude mít bomba a hadice stejný ventil tak ano..co čekáš za odpověď? :)

malá bomba a velký hořák určitě nepůjdou k sobě, jen snad samodomo.

petrk30
hodnocení

A bomba 2kg by stačila na střechu nebo je to málo?
10kg se mi zdá už velká.
A jak se to pak plní, je to výměnou kus prázdné za plnou?
Když bych měl úplně novou, tak výměnou bych dostal starou?
Děkuji
asd1

2 kg stačí v pohodě. Jen budeš potřebovat redukci - 10kg má levý závit 2 kg pravý. A velký hořáky jsou obvykle na ten levý..

mili3478*
2kg láhev na malý obsah při použití velkého hořáků dojde k zamrazení lahve,bude stačit jedná desetikilova láhev PB
el
2kg láhev je na nic. Známý to nějakým způsobem kdysi napojil na velky hořak a bomba nám zamrzala. No moc jsme se s tím nemazlili, chvíli jsme nahřivali bombu a chvíli ipu. Tenhle postup nedoporučuji hlavně z bezpečnostního hlediska.
Takže jednoznačně 10kg bombu.
Stará ipa se většinou nechává, pokud je velká vrstva tak strhnout. Většinou se pak oprava protáhne ( nový potěr penetrace atd.)
Starou ipu vyčistit, lepší je i zpenetrovat asfaltovým lakem aspoň po obvodu lepené plochý, bude to líp držet.
Mně to dělal kamarád, bomba 10kg se orosila i tak. Navíc s malým hořákem by to byla věčnost. S tím velkým jsme neměli za 1,5hod co dělat.
asd1

Proti zamrzání stačí postavit jí do lavoru s vlažnou vodou.. Samo klasika je 10 kg bomba, hlavně nemusí řešit redukci velký hořák - 2 kg bomba...

Malý hořák je na prd, to ještě možná tak v letním horku + ještě do toho pere slunce...

petrk30
hodnocení

Zkusím se poptat pro zapůjčení 10kg bomby s hořákem, nemáte tušení kolik zapůjčení může stát?
A kolik se toho může tak vypotřebovat z té 10kg bomby?
krtek6

když si bombu půjčíte stejně vám budou účtovat celou...bez ohledu na spotřebu...nemaj to jak změřit..

Zde je myslím zbytečné cokoliv dodávat stejně pořád jen dotazy jak a co! Místo aby se zvednul od PC tak stálé dotazy na jedno a to samé. Za ten týden či dest dnů dotazů bytoto kohl mít hotové už desekrát!

asd1

Krtek ale maj - stačí zvážit a je jasno.

krtek6

asd1: tak asi jak kde...u nás jsem to řešil a řekli mi tohle...takže pokud to člověk nevplýtvá celý na x m2 tak se mu to nevyplatí

asd1

Tak jasně že výhodnější je říct že nemaj jak to změřit a vyúčtovat celou náplň, než to jednoduše zvážit a vyúčtovat kilo plynu ;) Origo náplň je 10 kg (často půl kila chybí už z plnírny, i víc), a těžko to plní když jim vypálíš jen dvě kila.. Tak jí půjčí klidně 5x po sobě za plnou cenu a až pak jí vymění za plnou... No neber tak snadný prachy ;)

petrk30
hodnocení

No zajímalo by mě, kolik váží ta 10kg láhev prázdná a kolik plná? Z toho se dá pak posoudit, kolik se spotřebovalo.
Ta náplň samotná váží 10kg?
Děkuji

Ano hmotnost plynu by měly být 10kg, na tlakové láhvi je to vše vyraženo-jak Tara tak netto !

Pokud byste si došel zapůjčit onu tlakovou láhev tak byste se tan vše dozvěděl a měl vše dávno hotové.Ale vy si asi raději děláte z rádců šprýmy a ptáte se jako Pepíček z páté pomocné!

petrk30
hodnocení

Já mám za to, že poradna je od toho, aby neznalým právě znalí poradili, tak co to píšete?

Proto Vám radí, kde najdete váhy na bombě vyražené.

petrk30
hodnocení

To jo, ale těch zbytečných řečí kolem toho

Jo ale zbytečných od Vás. co jste za těch 14 dnů udělal mimo neustálých dotazů, na které jste mohl mít odpověď pokud byste zvedl velctěný zadek a zašel kam Vám někteří rádci radili zají-mohlo to být dávno hotové. Nebo zaplatit firmu a odpadli by takové stupidní dotazy-odkud jste? že bych Vám to vše za 3 hodiny i nákupem materiálu sfouknul?

krtek6
hodnocení

0x

hele šéfe...za tu dobu co ty to řešíš bys to měl už 10x hotový aj když to neumíš...já z nedostatku času jsem si na to pozval kamaráda a ten měl tu garáž za hodinu hotovou komplet plocha...zrovna včera to dělal...ve 4 začal a v 5 odjížděl...materiál 4000,- + naplnění bomby, něco na benzín a něco za práci...suma sumárum 5000,- a mám klid na dalších x let...standardní komunistická garáž :)

petrk30
hodnocení

Ta střecha má na povrchu hliník. Ten se musí strhat nebo se ty nové asfaltové pásy přilepí na něj?
Pak jsou tam i ještě hrboly, asi jak tam zatékalo.
Co s tím prosím?
Oprava střechy řadové garáže
petrk30
hodnocení

Nesetkal se s tím nikdo?

Tedy, Vy jste rychlík!

Je to běžné, že se na střechy používaly IPA s alu folií.Povětšinou je uprostřed ale byla i na povrchu. Ano dá se přímo na to natavit další vrstva.

Ještě postřeh-pokud je těch vrstev lepenky po opravaách víc, tak raději strhnout a udělat celé nově.

petrk30
hodnocení

Děkuji za radu
Když bych se rozhodl to celé strhnout a dát nové pásy, je potřeba udělat nějaký podklad? Nebo jen vše strhnu a nalepím nové pásy?

Strnout zkontrolovat podklad, podle stavu rozhodnout, ale většinou dát novou vrstvu bez ničeho.

krtek6

Penetrací ničemu neuškodíš...ale proboha...začneš už? nebo čekáš na sníh?*smich*

petrk30
hodnocení

Dobrý večer,
tak to mám konečně hotové.
Zajímá mě jedna věc, nahříval jsem hlavně místa střechy kde pak patřily pásy a pak trochu samotné pásy zespodu.
Je to nakonec vzhledově nic moc ale účel to splnilo.
Jdou tam vidět pruhy po otáčení a místy asfalt, je možné že jsem to přehnal s nahříváním samotných pásů?
Otáčel jsem je rukou a tyčí od smetáku, čím se mají pásy rozbalovat - rolovat?

A díval ses na video nahoře?Asi ne. Jinak děláme to běžně opačně než na videu-rolipřed cebou na nalepené stojíme. Nataví se, kus na roli přetočí se a další a další až je hotovo.pak se ještě nataví spoje a upravenou špahelkou či zednickou lžicí (břit do oblouku) přemažou.

petrk30
hodnocení

Tomu už nerozumím :) Po nataveném se nesmí šlapat, jinak jsou tam pak otisky od bot přeci? Je to rozpálené a nedokážu si představit po čerstvém šlapat.
Já tu roli nejspíš nastavil asi více, když po každém otočení jdou vidět pruhy.

Víte proč izolatéři maji jako pracovní obuv Prestige? .Jinak pokud to budete dělat po tisící tak s tím nebude problém a neuděláte šlápoty ani v komiskách.

petrk30
hodnocení

To s váma souhlasím, pokud bych to dělal mnohokrát, věřím, že bych to pak uměl i bez roztečené ípy a bez šlápot.
Chce to asi příště pozvat odborníka a dívat se mu pod ruce.

jann45
hodnocení

0x

Můžete prosím doporučit jaký asfaltový pás použít na plochou střechu garáže? Ve stavebninách mají buď oxidované nebo mofikované pásy a plno druhů...

krtek6

modifikovaný...ve stavebninách jestli jsou co proto...tak jim stačí říct, že chceš asfalt na střechu...značka není důležitá...

jann45

Takže je to v podstatě jedno? Např. tento?

krtek6

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]