Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pronájem bytu - placení

Od: ondrejfakt odpovědí: 8 změna:

Zdravím, chtěl bych se pozeptat.

Mám v plánu pronajmout svuj byt jelikož odjíždím na rok pryč.

Co vše by měl dotyčný platit? Za byt chci XX 000Kč/měsíčne ( v tom je elektřina,plyn,voda,tv/internet) a co služby +fo?

to si musím platit sám? a jak je to se zálohama na el.plyn a vodu?

Díky třeba se někdo najde kdo v tom má zkušenosti.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Starám se o pronajem desítky bytů. Smlouvy píšu na 3 měsíce, půl roku, rok. Vždy podle situace a druhu bytu a zájemce.

Včera jsem dal mladíkovi nájem až do konce roku 2021.

Vždy elektriku a plyn převádím na nájemníka. Tím mi nevznikne případný dluh, když se nájemník ze dne na den odstěhuje do Německa. Internet a TV si rovněž uzavře s dodávající firmou. Jen s vodou je to složitější, účtuji zálohu 400Kč na osobu. Pak ještě u jiných bytů řeším dálkové topení a dálkový ohřev vody.

Nevím co vše musíte platit.

ondrejfakt
hodnocení

aha takhle.. a jak se pohybují ceny? mám na pronájem byt 2+kk tedy 1) obývací pokoj 2) ložnice 3) kuchyn s předsíní 4)koupelna a samostatný záchod.

a dejme tomu že to pronajmu za xx 000kč tak budu chtít ten nájem a fo+služby tedy asi platím já (fond oprav) akorát neví mco s tou zálohou ta se dává na plyn vodu i elektřinu?

Jiná cena nájmu je v Horní Dolní, jiná v Pardubicích, či v Rasoškách. Koukněte na nabídky realitek ve Vašm městě.

Zálohy na energie se dávají dle minulé spotřeby, trošku navýšené o 5-8%, Ty převedete na nájemníka. Osobně jim sděluji, že minulý platil asi 800 za elektriku, ale pokud budete stále smažit řízky, bude to více.

jericho

FO by snad neměl být placen v nájmu respektive si ho každý dává do ceny nájemného.

My to máme tak, že platíme majiteli nájem xxx kč plus inkaso kde je spotřeba el., plynu, vody, teple i topení, internet

ondrejfakt
hodnocení

Dobře tak snad to zvládnu a nějak nepohnojím

začátky bývají těžké, ale Vy to určitě zvládnete. Nebo si na to někoho najmout.

ondrejfakt
hodnocení

no kdybych třeba potřeboval mohl bych se radit u vás? když jste v tom mistr dá se říct?

já bych vám tu nechal email nebo vy, a kdybych si s něčím nevěděl rady mohl bych napsat? aby jsme to nemuseli řešit tu.

email: raptoriscz@seznam.cz

Děkuji pane Cukrar

Děkuji za pochvalu, nejsm sice mistr, je tu mnoho poradců se stejnou, či lepší znalostí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]