Nejste přihlášen/a.
Když chci namontovat baterii bez toho aby se sekalo do zdi , Atria .com nabízí Univerzálný držák nástenek . Ten se namontuje na zeď a na nej se namontujou Skrutkované nástenky k tomu hadice PEX. Držák je asi jenom pozinkovaný a nástenky taky . Je to vhodné do koupelny?
pokud chcete povrchové trubky a rozvody jde to aj z klasického PRR potrubí a příslušenství...ovšem do koupelny...no..pokud je někdo hodně moc nenáročný...
Ano, mozete to tak spravit, ale esteticky to bude strasne. Robil som to len v miestnosti pre upratovacku v panelaku, kde na estetike nezalezi a panel sekat nebudem. Kupite dve nastenky 1/2 - alpex, upevnite hmozdinkami do steny podla baterie bud 100 alebo 150 mm. Potom odrezte alpex potrubie, vlozite do nastenky a zatiahnete prevlecne matice.
Proč strašné? Normálne na stenu bez držáku to muže být? Prumer hmoždinek tam byl , počítam 5mm.
Hornbach má nástenku chromovanou ale ne PEX . To nevadí. Mohla by tam být nerezová hadice . Je to jenom cca 60 cm od ohrívače vody. Preferuji chrom , bude tam sprcha.
Jaká baterie je lepší 100mm nebo 150mm?
Jak jsem podobný problém kdysi dávno vyřešil sám, kutilsky v koupelně na chalupě, kde byl u vany jen přívod studené vody a vedle stál t.zv. Brutar na ohřev vody a nechtělo se mně sekat do zdi nebudu popisovat, uvedu zde jen dvě fotky. Podle mne to vyhovuje a koupelně to žádnou ostudu nedělá. Chromované nástěnky a další díly byl tehdy problém sehnat, zachránilo to OBI v krajském městě a jedna instalatérská prodejna , kde byly k mání chromované trubičky v metráži.
To je supr . Takto to chci udelat, jen to bude doleva na hadici. Ty nástenky mají lepší dosed kolem dlaždice , jako teď co prodávají, se mi zdá .
p. Nováku máte pravdu nikde na netu takovou nástěnku, která má kruhovou základnu na tři upevňovací šrouby nevidím. V OBI nyní ukazují jen nástěnku se dvěma křidélky na dva šrouby. Strýček Google ukazuje i nástěnky se třemi křidélky na upevnění. To by již tu baterii spolehlivě udrželo. I ta na dva šrouby by mohla baterii udržet.
Dobrý den. Ty nástěnky jsou připevněny nerezovými vruty o průměru 4 mm do plast. hmoždinek /podle otvoru v nástěnce/. Je to tak již více než 20 let a stále to drží.
Dal jsem tam nerezové z OBI 5mm do 10mm hmoždinky , težko tam šli. Proto se ptám , píšou že hadice obalené nerezovým upletem , mužou korodovat.
Nerezové hadice by neměly korodovat, korodují hadice s pozinkovaným, nebo pod. opletením. Např. v místě doteku hadice se stěnou s vápenným povrchem se pozink. opletení rozpadlo úplně "na prach".
Při použití max. možného průměru vrutu do hmoždinky si pomáhám tím, že do otvoru hmoždinky máznu trochu vazelíny a vrut tam jde jak "po másle". Ve venkovním nebo jinak nepříznivém prostředí tuk možná i ochrání vrut před korozí. Prostě, kde je namazáno ...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.