Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nerez dřez a odstříkávání vody

Od: 1jana® odpovědí: 12 změna:

Zdravím všechny a prosím o radu. Koupila jsem nerezový dřez. Proti odrazu vody ode dna je zespodu přilepena podložka. Jenže je samolepící a stále se odlepuje, voda pak stříká ven. Čím přilepit, aby vydržela na dřezu.

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

9x

Tak ta guma je tam hlavně kvůli tlumení hluku dopadající vody na dno, nicméně nevyloučil bych, že to skutečně může mírně ovlivnit odraz proudu vody. Ale k věci - přilepte to chemoprenem.

x-zbozi.cz/...

hodnocení

Na odraz vody má zásadní vliv. Pokud chvíli drží, není problém. Zkusím chemopren, uvidím.

hodnocení

5x
Perlátor je v pořádku? Zkuste ho vyčistit nebo vyměnit!

jabraka*
hodnocení

4x

Do dřezu lze položit síťku z plastu,která dopadající vodu z baterie rozptýlí.Zachytí i případné křehké nádobí,které by do dřezu dopadlo. Ochranná podložka/...

JABRAKA

hodnocení

Kdysi jsme síťku používali. Ráda bych bez ní.

hodnocení

1x

Z duše nenávidím cokoliv v dřezu. Na pípě mám perlátor a ve dřezu vůbec nic.Žádné síťky, žádné podložky, ve kterých se drži mastnota, plísně a kvasinky. Hluk je pouze, když vypouští pračka do stejného sifonu. Tak nějak nerozumím, na co se to ptáte, co v dřezu chcete mít. Proud vody přece reguluje a usměrňuje perlátor se síťkou, poslední kousek na konci ramínka. V železářství stojí 30kč.

Jasně, máte pravdu, jenže na některé výtokové ramínka ( zejména ty prudce designová) prostě perlátor nedáte, a při dnešních velkých dřezech je skutečně někdy slyšet takové dunění jak proud vody dopadá na dno. Proto jsou pod dny dřezů nalepeny ty terče z pěnové gumy.

hodnocení

Pro "babkaov"

- právě že ve dřezu nic nechci. Jen potřebuji, aby při dopadu vody na dno dřezu voda nestříkala ven. Neřeším perlátor, ale terč, který má být přilepený z vnější strany dna dřezu. Terč tam je, ale odlepuje se a pak voda odstřikuje. Přilepila jsem ho chemoprénem, jak radí "promon". Uvidím, zda se neodlepí.

Perlátor mám originál s novou baterií.

Ahááá, měla jsem snahu, ale o něčem jiném. Omlouvám se. *mir*

hodnocení

Zdravím, omluva se přijímá a snahy si cením :) J.

111®
hodnocení

0x
Zkuste privarit kohoutek pod dřezem na přívodu do baterie, nejprve zavrit s následně povolovat

hodnocení

0x
Nerez dřez jsem dával zrovna minulý týden. Vždy jsem měl za to, že je to tam kvůli hluku. Každopádně nic nestříká bokem ani se nic neodlepuje. Jen bych rád osobně viděl toho inženýra, který vymyslel ty úchyty, složitější způsob fakt být nemůže! Na druhou stranu ten sifon je vyřešený bravurně.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]