Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dřez - mezera na pracovní desce

Od: sparcoo* odpovědí: 10 změna:
Zdravím,
máme novou kuchyň. Mezi dřezem a zdí je cca 5 cm mezera na pracovní desce kam neustále od baterie cáká voda, rád bych to nějak pořešil. Napadá vás nějaké chytré řešení?
Napadá mě nějaká voděodolná průhledná lepenka, případně potáhnout hmotou podobné silikonu, ten totiž nejde, na desce se loupe.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x
Před x lety jsem koupil prodlužovací vývod baterie, který dosáhne pomalu do nejvzdálenějších rohů obou dřezů > nerezového dvojdřezu 60 X 90 cm. Výtok je dost daleko od stěny, přesto při mytí nádobí sem-tam na vodorovný pás něco stříkne. Nevadí, zadní okraj při stěně je zahnutý nahoru, zakrytý lištou. Stačí ho po domytí lehce setřít hubkou, jako vlastně celou plochu dřezů. Tento dvojdřez mám už od roku 1981. Je z hrubšího plechu, ne jako ty dnešní. A kvalitnějšího.
Před ním jsme měli jen ten oválný dřez ve výřezu v pracovní desce. Byl malý, nevešlo se do něj ani nádobí od rodinného oběda. Vyhodil jsem ho, zkrátil pracovní desku, osadil dvojdřez. Vřele doporučuji!
.
Zároveň jsem vyměnil pákovou baterii, ke které se nedala sehnat ta delší fajfka, za tu starou klasiku. K ní se dá použít fajfka typu S, teda na spodní vývod z batérie, nebo i typu C, jako na fotografii. Záleží také na na výšce vývodů ze stěny.
Dřez - mezera na pracovní desce
Dřez - mezera na pracovní desce #2

jabraka*
hodnocení

1x

Pracovní deska je vybavena lištou,ta se dá pořídit i ve vzhledu pracovní desky.Je přišroubována a utěsněna na kovci desky.dřez je vložen do vyříznutém otvoru v desce a pod okrajem je utěsněn silikonovou izolační hmotou.Přitažením úchyty zespodu dřezu silikon zpod okraje dřezu vyteče,později se odřízne.Do dřezu ústí trubka baterie,vybavená perlátorem,okolo nic necáká,když ho používám rozumně.Pokud vyteče na stůl více vody,přes lištu se nedostane.

JABRAKA

sparcoo*
hodnocení

I tak je mezi lištou a dřezem mezera kam cáká voda (koupil jsem špatně mířenou vodovodní baterii) a když ji náhodou neutřu za chvíli budou mít místa jinou barvu, v mezerach bude plíseň. Proto bych tam rád dál něco co mohu jednou za čas vyměnit.
petrovic

Tak pokud to tak hrotis, tak ten kus natri, nebo strikni lodnim lakem. Pak to vydrzi 24/7 pod vodou *zmateny*

hodnocení

0x
Chytré riešenie je dať po prstoch stolárovi, čo to tak urobil, dosku so skrinkami priraziť ku stene a medzeru eliminovať / schovať pod rohovú lištu. Druhá možnosť je nechať tam odrezať zástenu a tú tam predsadiť. Ostatné možnosti sú skôr hlúpe ako chytré.
doplněno 16.08.21 05:53: Aha, už vidím fotku. Tá medzera je “štandard”. Módny diktát velí drezy osadzovať do kuchynskej dosky…
Môžete vymeniť batériu za typ s husím krkom, ktorú ohnete hlbšie do drezu.
Môžete drez vymeniť za celoplošný. Aj keď je veľmi praktický, v tejto dobe akosi vyšli z módy a je v nich pomerne skromný výber.
Môžete vymeniť pracovnú dosku za corian alebo granit, zafrézovať do nej odkvap a drez namontovať pod ňu.

sparcoo*
hodnocení

Takto to vypadá.
Dřez - mezera na pracovní desce #3
dasa*
Ta mezera je normální, prostě se to musí utírat...

Hloubka pracovní desky je 60 cm? Exiistují i šířky 70 cm. Proč tam není?

hodnocení

0x

Napadá mne zcela jednoduché řešení...

Kupte si dřezovou baterii s flexibilním ramenem, které si nastavíte tak, aby to necákalo kolem..

Cca 1500Kč a problém je vyřešen.

sanitino.cz/...

hodnocení

0x
Ať hodí kamenem...
ten, komu při mytí nádobí nikdy nikam nenacákalo!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]