Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Malovani bez kapicek

Od: rokr odpovědí: 7 změna:

Dobry den.Chtel bych vymalovat kuchyn resp. strop.Nevim ale jak malovat strop bez kapicek padajicich na podlahu.Da se to vyresit druhem valecku nebo tak neco?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Vystřídal jsem několik druhů válečků i štětců, vždy bylo něco na podlaze. I sebelepší váleček odstředivou silou stříká. Je to taky o rychlosti pohybu válečku po stropě.

hodnocení

3x
Pomalými pohyby dobře "vyždímaným" válečkem to jde, ale... Jednodušší a jistější mi přijde koupit fólii a pásku a zakrýt vše. Zakryto je za chvíli, pak se to vyhodí a je uklizeno.

hodnocení

0x

Jasně že jo. Chlupatý váleček a podložku, přes kterou se několikrát přejede a váleček se zbaví nadbytečné barvy. A pak nic nekape, ani nestříká.

rokr
hodnocení

Jestli myslite ten klasicky chlupac,tak ten prave strika,mikrokapicky.

denny1

Pokud na něj tlačíte a rychle jezdíte, tak pochopitelně stříká. Jako všechny válečky. Je to fyzika. Odstředivá síla.

jabraka*
hodnocení

0x

Nejloepší recept na malování bez kapek je naučit se pracovat s válečkem,.druhá záležitost je,čím přikrýt podlahu.Pro jistotu.Používám staré kartonové krabice,které rozložím po podlaze,nezakopává se o ně a dobře se zlikvidují.

JABRAKA

hodnocení

0x

Maluji často a přes 95% ploch válečkem. Žádný fígl neexistuje, protože žádný typ válečku který by to uměl, neexistuje. Ani vhodně namíchaná barva. Toto lze minimalizovat do určité míry a pak technika malování - kdy se točí určitou rychlostí způsobí mírné kapičkování. Spíše než mikrokapičky vám vždy něco ukápne při špatně nasazeném válečku , špatném vyždímání přes podložku. Já to řeším tak, že se snažím dát hustší barvu, dobře ždímám a pak když nechci omyvatelnou podlahu zakrývat, tak vlhkou houbou hned kapky stírám. A to mám na mysli ty velké. Mikrokapičky nemám téměř žádné.Také je to o podkladu. Omyvatelný akrylátový podklad vám umožní použití hustší barvy a tím minimum kapiček. Pokud je hlinkový podklad, tak barvu musíte mít řidší a tím je pak více kapek. Podlaha se stejně musí mopem přeject

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma malování houbou

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]