Nejste přihlášen/a.
Začal téct čtyřcestný ventil. Rozebral jsem ho a vyměnil těsnění příruby a těsnicí O-kroužek na hřídelce ovládací otočné klapky. Podle obrázku složení součásí čtyřcestného ventilu si nejsem jistý s postavením otočné klapky. Klapka má na jedné straně úkosy. Stoupačka jde z pravé strany od kotle ÚT a kolmo vzhůru a zpátečka jde z levé strany kolmo dolů přes čerpadlo. Má být klapka s úkosy do větve ke stoupačce, nebo ke zpátečce. Jako laik si můžu myslet,že na tom nezáleží, ale myslet, znamená ... vědět. Pokud ji otočím, tak se změní jenom postavení páčky na OTEVŘENO-ZAVŘENO při natápění kotle a následné otevření do systému. Ale chci se ujistit jestli namontuji klapku správně. Předem děkuji za případné odpovědi. čirůvka
Děkuji za odpověď. Obdržel jsem montážní návod. Z něj už je patrné postavení klapky. Originál z obchodu je namontovaná klapka pro montáž čtyřcestného ventilu vpravo od kotle ÚT. V mém případě mám namontován ventil vlevo od kotle a proto mám klapku otočenou o 180° než na originálním sestavení. Všechno je v pořádku, ventil je přetěsněný,funkční a neteče. čirůvka
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.