Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Labyrint v myčce AEG

Od: kecenaj* odpovědí: 11 změna:

Mám jej vymontovaný,jak zjistím zda je ucpaný? Když do hadičky která je napojena na přívod vody pustim tlakem vodu bude někde vytékat? děkuje děda

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Labyrint se čistí pomocí malých, vhodných ocelových matiček vsypaných dovnitř, přitom je zvenku rozpohybujete silným permanentním magnetem.

mozna tady jsou sami profi opravari. Mycku kterou uvedl tazatel se jedna z nejvetsi pravdepodobnosti o tap 3 X A AEG ta moje ma nyni 20 let

Zadne elktromagneticke ventily tam nejsou ,kdy ten dil cely vytahnete do vanny.

Pan rusofil co radi matice a magnet kdo to doma bezne ma? Pri predstave ze bych tam sypal matice a z venku potlacoval magnetem tak by me odvezli.

Hadici z vodou ma snad kazdy,sunda sprchovou hlavici a vali horkou vodu a bude cubrnet co za sajrajt z toho za ty roky poleze.

Tehdy pred peti lety kdyz jsem v opravne zjistoval cenu za vycisteni labyrintu tak mi rekli 1500 + dorpava tam a zpet pokud si to neprivezu.A proc to nedelaji v byte,protoze pri vytahovani z toho tece spinava voda na podlahu.Tak jsem podekoval a usetril .

Tak matičky M3 stojí několik haléřů. A silný magnet je na úrovni dětských hraček. Nedělejte z toho vědu. Samozřejmě (a to jsem v mém příspěvku neuvedl - labyrint musí vždy ven, čili bez demontáže se akce neobejde. Tlaková voda je nanic, stejně jako chemie - oboje možné na dočištění, ale to považuji za zbytečné.

nakej chytrej,tlakova voda nanic*ee* .Ja mluvim o konkretnim typu co vlastnim,Labyrint byl jak novy .Tak z toho nedej atomovou vedu maticky prohanet magnetem *zed*a pak co v zaveru zase asi voda.

spu
hodnocení

0x

Vyzkoušejte,pokud poteče není ucpaný

bobika*
hodnocení

0x

labyrint bývá většinou průhledný, takže se pečlivě podívejte jestli v něm není nějaká zátka. Jistě by jste ji nepřehlédnul. Nebývá to žádné malé smítko. Spíše bývá problém ji pak dostat ven. Pouštěním vody do labyrintu nemusíte vůbec nic vyřešit. Bývá tam minimálně jeden elektromagnetický ventil, který vodu přepíná do jiné části.

kecenaj*
hodnocení

myčka je AEG 20 let stará a žádné el.ventily nemá,když fouknu do hadičky která je napojna na přívod vody tak je to jako když foukám do zdi.

tak to byl muj pripad.Typ 3xAEG Ten labyrint uz mas asi venku,zadne ventily tam nejsou do vany nebo pokud jsi na baraku tak jako ja ven zahradni hadici poradny tlak a valit vodu ze vsech stran,uvidis co bordelu z toho vyleti.
Tohle jsem delal pred 5 roky a fachci bez problemu:)

guma
hodnocení

0x

Čistím jednou za dva roky. Přesně jak radí další. Dát do vany a do vývodů strčit sprchovou hadici bez růžice a pustit vodu. Pozor má to mnoho zákrut, kde se voda těžko dostane. Pomáhal jsem si také drátem. Všude, kde je to černé, tak tam to může být ucpané. Jinak je to dost obtížná práce a vše od vody.

robo*
hodnocení

0x

Beko, umývačka riadu, myčka nádobí Beko: Postupne pomalšie napúštala vodu až celkom po čase prestala napúštať vodu.

Hadica s ventilom a prečistené sitko, potom som odmontoval ľavy bočny plech a labyrint. Do privodu na labyrinte som skúšobne pripojil sprchovú hadicu, bol totálne zanesený usadeninami. Použil som 10 % roztok kys citronovej. T j 100g na liter vody. Do čistého plast. vedra som obrátene vložil labyrint a pomocou pôvodnej hadičky cca 7 cm a lievika niekoľlko krát prelial, pokiaľ roztok nezačne voľnejšie pretekať. Znova na sprchu, a montáž do umývačky.

Podobne to robím aj s odvápňovanim DeLongi kávovaru, roztok nevyhodím, zachytim do flaše z Coly a použijem tiež na sitká sprchy a baterii, WC, sprchový box, atd.

bazareli
hodnocení

0x

Přestala napouštět voda u myčky Beko - po kontrole hadice a ventilu jsem došel na labyrint - místy byl rezavý až černý, takže jsem typoval ucpání. Doufal jsem, že když ho demontuji a profouknu stlačeným vzduchem, prorazím ucpání. Bohužel, mýlil jsem se a labyrint doslova explodoval tlakem. Takže kupuji nový...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]