Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, potřeboval bych poradit při výběru stolní kotoučové pily, tedy cirkulárky. Co má umět, jaký má být výkon, řezná výška, o tom představu mám, ale vůbec se nedokážu orientovat v té spleti značek. Einhell, Scheppach, Hoteche, Proteco, Proma, Ferm, z dražších pak Bosch, Makita, DeWalt, Metabo...
Jak si stojí jednotlivé značky, co je křáp, co je předražené a co je rozumná cesta v poměru cena/výkon?
Pri vyberu stroje je predevsim podstatne ujasnit si, co na tom stroji budu delat a co ma tudiz umet. Vyber znacky u takoveho strojku je vicemene druhotny.
Dulezite je uvedomit si - co na tom budu rezat? Lamino, nebo masiv? Jakou tloustku materialu chci proriznout? Jakou sirku materialu chci rezat podle paralelniho pravitka? Musi to mit vozik pro pricne rezy? Atd, atd...
Jinak obecne vzato jsou tyto pily celkem malo pouzivane, protoze se hodi tak na modelarinu, pripadne se obcas berou na montaz pokud je potreba treba zuzovat nejake late a pod - jako doplnek ke zkracovaci pile, nekdy jsou i kombinovane -zkracovacka / stolni pila.
Stejnou sluzbu Vam casto udela stolovy stojanek, do ktereho upnete rucni kotoucovou pilu - maflik
Mafla vzhůru nohama určitě ne. Řezat hodlám především masiv, do 8cm tloušťky, ale přesně. Zužování též. Četl jsem různé recenze a vesměs jsou plné různých zohýbaných pravítek, prohnutých stolků, nejezdících sání... dost mě to vyděsilo. Rozhodně bych chtěl přesnost a variabilitu (45° řezy atp.).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.