Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Redukční ventil ano nebo ne?

Od: jarin* odpovědí: 11 změna:

Zdravím. Máme novostavbu a bydlíme 3 rokem. Ale stále mi vrtá v hlavě tlak vody. Máme 6 bar. Prý je to už docela dost. Dali byste si tam sami radši redukční ventil? Rozvod je v plastu. Pokud ano, tak váhám případně jaký. Nemám tam místo, nechci předělávat v místě vodu a bylo by to místně složité. Zároveň bych chtěl mít na vstupu nadále nějaký filtr, který tam je od začátku. Takže bych potřeboval nahradit toto: prislusenstvi-cerpadla.he/...

Asi za toto: elventil.cz/...

To by asi bylo nejjednodušší. Uvažuju správně? Peněz je to docela dost.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Ano.

Ano.

Ano.

karel10
hodnocení

0x

My mame na vstupu 5 baru. Ja jsem instaloval redukcni ventil z toho duvodu ze mi casto odkapaval pojistny ventil u bojleru - jak nahrivala voda tak to porad prelejzalo 6 baru.

Pokud nemate problem kapanim vody u bojleru tak stejne je vhodne snizit tlak aspon na 3 bary. Prodlouzite zivotnost kartuší v kohoutkách. Dále při zavírání pákových baterií sníží zpátný ráz vody.

Ovšem otázka je jak dlouho reduční ventil vydrží. Já mám zatim redukční ventil se sítkem 2 roky a zatím funguje.

Předtím jsem měl ventil bez sítka a stačilo aby vodárna měla nějakou havárii v ulici, tak se mi do redučního ventilu dostal bordel a už to přestalo redukovat .. pomalu se tlak navyšoval až na vstupní tlak .. a vyčistit to já jako laik neumím ... reklamace neuznána ...

hodnocení

0x

Uvazujete spravne, dejte tam filtr s redukcnim ventilem. Honeywell je osvedceny. Pred a za, dejte kulovy ventil.

jarin*
hodnocení

Zeptám se jak blb. Proč ventily? Před a za, ventily už mám, ale ne hned u toho filtru.

Pokud tam uz nekde mate, tak ok, bez fotky to nevim...

jarin*
hodnocení

díky moc všem. Ale ještě jedna otázka. Vidím, že u redukčních ventilů montují zpětný ventil. Případně je to příslušenství. Je to nutné? A proč? U teplé vody to pochopím, ale na přívodu do domu?

karel10

Pamatuji si že zpětný ventil vyžadovaly vodárny z toho důvodu aby se od vás při nějaké havárii nedostala závadná voda do zdrojového řádu ostaním lidem. Asi se tím myslím případ kdy máte do domu připojenou vodu ještě z jiného zdroje (studna) a něco se pokazí ...

Budete si muset pročíst přípojovací podmínky dodavatele vaší vody zda to chtějí.

Ale nikdo to nikdy nekontroloval, ale pokud by se kontaminovalla voda vodárny od Vás, tak to předpokládám budou vysoké pokuty ..

zaseja

Pleteš se, je to v předepsané vodoměrné soustavě a při výměně vodoměru je to závada a vodoměr přijdou vyměnit až po namontování filtru a zpětné klapky, takhle to je v Praze už víc jak 20 let, nevím, jak to mají jinde, ale už se to pomalu sjednocuje.

A není to jenom kvůli nasání kontaminované vody, ale také kvůli ovlivňování vodoměru.

zaseja
jarin*
hodnocení

Aha už to chápu. Na vstupu by měl být zpětný ventil, ale s tím redukčním to nijak nesouvisí, zda tam je nebo ne.

zaseja

Ne, ten být nemusí, dává se jenom kvůli bojlerům, podle normy je maximální provozní tlak vodárenské sítě 6 barů, v oddůvodněných případech 7 barů, ale to je vyjímečně a těch 6 barů je i provozní tlak všech spotřebičů.

Pojišťovák bojleru ten starší typ otvírá při 6,3 barů.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]