Nejste přihlášen/a.
Dobrý den před 3mi měsíci jsem ukončil nájem v Praze s majitelem DOHODOU. Ve smlouvě jsem uvedl že nájem tudíž končí ke dni 30.11.2009. Majitel mojí vypověď přijal a tudíž jsem od 1.12.2009 po dohodě byt nevyužíval. A nyní po 3 měsících mi přišel domů od něho dopis že mám zaplatit nájem za prosinec a leden do jemu určenému datu jinak to podává na vyšší místa a vyhrožuje že si muže účtovat až 20 tis. za nějaké úroky. Samozřejmě mnou složenou kauci mi nehodlá vrátit že si to odečte z toho co mu dlužím.Má otázka je jednoduchá jestli má právo na takové právní kroky když jasně ve vypovědi stojí forma DOHODOU. Můj názor je že na to právo nemá a pokud mě někdo nepřesvědčí že se pletu tak se snim hodlám soudit. Předem děkuji za všechny odpovědi
Dobrý den.Podle OZ je výpovědní lhůtu 3 měsíce,pokud není ve smlouvě stanoveno jinak. Jestli jste dal výpověď dohodou (písemnou formou) a máte jí podepsanou,řádně jste platil a nijak neporušil smlouvu a byt řádně předal tak po Vás nájemce nemůže nic chtít.Hnát to může kam chce. Pokud Vám nechce vrátit kauci,tak na něj podejte (stačí pohrozit) žalobu pro Bezdůvodné obohacení.(Nejsu právník).
Pro správnou odpověď je třeba znát znění nájemní smlouvy i výpovědi.
doplněno 03.03.10 13:54:A to nikoli jen jejich částí, ale celé dokumenty.
Ano znění znám ale nic se tam nepíše o tom žeby tam byla nějaká 2 měsíční lhůta když vypovídám dohodou.
I kdyby tam byla výpověď 10let ,tak se strany dohodly že nájem ukončí ke dni xx.xx.xxxx Od toho je to dohoda.
Ještě jednou: bez znalosti přesného znění obou dokumentů nelze kvalifikovaně odpovědět. Jinak by se odpovídalo na Váš výklad situace.
Dobrá tedy kdyby to šlo tak vam tu vložím nájemní smlouvu i mojí vypověd...takže to vidim tak že si zajdu za pravnikem dam mu to precist a ten mi rekne jestli jsem v pravu nebo ne
Jde sem vložit i obrázky, jen nevím, zda by to bylo v dostatečném rozlišení aby byl text čitelný. Samozřejmě zabarvit osobní údaje. Nebo pokud máte oba dikumenty v elektronické podobě pošlu Vám SZ mailovou adresu.
doplněno 03.03.10 14:41:Právník ale poradí nejlépe.
ano mam oba dokumenty v elektronicke podobe pokud byste byl tak hodny muzu vam to poslat na mail. Je to 5 stranek k prectení.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.