Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vypoved z najmu DOHODOU

Od: kolpirte* odpovědí: 10 změna:

Dobrý den před 3mi měsíci jsem ukončil nájem v Praze s majitelem DOHODOU. Ve smlouvě jsem uvedl že nájem tudíž končí ke dni 30.11.2009. Majitel mojí vypověď přijal a tudíž jsem od 1.12.2009 po dohodě byt nevyužíval. A nyní po 3 měsících mi přišel domů od něho dopis že mám zaplatit nájem za prosinec a leden do jemu určenému datu jinak to podává na vyšší místa a vyhrožuje že si muže účtovat až 20 tis. za nějaké úroky. Samozřejmě mnou složenou kauci mi nehodlá vrátit že si to odečte z toho co mu dlužím.Má otázka je jednoduchá jestli má právo na takové právní kroky když jasně ve vypovědi stojí forma DOHODOU. Můj názor je že na to právo nemá a pokud mě někdo nepřesvědčí že se pletu tak se snim hodlám soudit. Předem děkuji za všechny odpovědi

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pavka76*
hodnocení

0x

Dobrý den.Podle OZ je výpovědní lhůtu 3 měsíce,pokud není ve smlouvě stanoveno jinak. Jestli jste dal výpověď dohodou (písemnou formou) a máte jí podepsanou,řádně jste platil a nijak neporušil smlouvu a byt řádně předal tak po Vás nájemce nemůže nic chtít.Hnát to může kam chce. Pokud Vám nechce vrátit kauci,tak na něj podejte (stačí pohrozit) žalobu pro Bezdůvodné obohacení.(Nejsu právník).

repak*
hodnocení

0x

Pro správnou odpověď je třeba znát znění nájemní smlouvy i výpovědi.

doplněno 03.03.10 13:54:

A to nikoli jen jejich částí, ale celé dokumenty.

kolpirte*
hodnocení

Ano znění znám ale nic se tam nepíše o tom žeby tam byla nějaká 2 měsíční lhůta když vypovídám dohodou.

pavka76*

I kdyby tam byla výpověď 10let ,tak se strany dohodly že nájem ukončí ke dni xx.xx.xxxx Od toho je to dohoda.

repak*

Ještě jednou: bez znalosti přesného znění obou dokumentů nelze kvalifikovaně odpovědět. Jinak by se odpovídalo na Váš výklad situace.

kolpirte*
hodnocení

Dobrá tedy kdyby to šlo tak vam tu vložím nájemní smlouvu i mojí vypověd...takže to vidim tak že si zajdu za pravnikem dam mu to precist a ten mi rekne jestli jsem v pravu nebo ne

repak*

Jde sem vložit i obrázky, jen nevím, zda by to bylo v dostatečném rozlišení aby byl text čitelný. Samozřejmě zabarvit osobní údaje. Nebo pokud máte oba dikumenty v elektronické podobě pošlu Vám SZ mailovou adresu.

doplněno 03.03.10 14:41:

Právník ale poradí nejlépe.

kolpirte*
hodnocení

ano mam oba dokumenty v elektronicke podobe pokud byste byl tak hodny muzu vam to poslat na mail. Je to 5 stranek k prectení.

repak*
03.03.10 15:18

Mail v SZ

kolpirte*
hodnocení

Bohužel opakovaně mi to píše že email neni možno doručit

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]