Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, stavím dům z cihel Porotherm profi 44 broušené obyčejné. Nejsou to ty vatovky, ale nebudu zateplovat. Mám tedy v ostění ty krajové Učka s 4,5 x 20 cm vybráním na polystyren viz foto. Firma mi ostění udělala křivé - zubaté, max 2 cm. Aby tam bylo možné rovně nalepit XPS, vyrovnali to obyčejným lepidlem na polystyrén a poté tam nalepili pásek XPS. mám teď strach, zda tam nevznikne takhle tepelný most, když v podstatě 20 cm z šířky cihly je vyházeno lepidlem. I když jsou to jen takové pásečky do 2 cm. Nebojím se ani tak, že by mi unikalo teplo, ale že by to tam nějak vlhlo. Když vidím překlady usazené jen 12,5 cm (ve vybrání jen 8 cm), děsím se toho i tak.
Jak je široký XPS v drážce cihly? Jak máte vyřešen tepelný most nad oknem a pod oknem?
Usazení překladu 12,5cm se Vám zdá málo? Jak vysoko je ještě stavěno?
Ujišťuji Vás, že statisticky je dokázáno, že barák se po 30 letech předělává. Nová generace předělá naše chyby a použije nové metody a materiály.
Dokonce i 44cm zateplí. Ještě k překladům, kolik řádků je nad překlady?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.