Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
náhodou jsem se dneska dověděl, že město hned vedle mého pozemku chce přesunout chodník a dát mi ho rovnou za plot mého pozemku. Předtím jsem měl vedle mého plotu 4m široký trávník a na konci chodník.
Jaké mám možnosti jim do návrhu mluvit? chtěl bych alespoň metr trávníku odstup. Já přece taky nesmím stavět hned u plotu a chodník se může?
Jaké mám páky změnit plán města? kam se můžu obrátit o to jaké mám práva?
Štve mě že mi ani nedali předem vědět abych se zapojil do diskuse.
Oni možná dali předem vědět..
Jenže se jedná o liniovou stavbu a v těchto případech se oznámení dává na úřední vývěsku, kterou musíte sledovat.
Jiank ovšem to, že chodník je na hranici pozemku je naprosto běžná věc, předpokládám, že pozemek na kterém bude chodník, je města a ne váš..
A mám aspon právo u města najít nějaký kompromis?
Nebo proste muzu leda drzet hubu a modlit se, aby to priste vedle nebyla dalnice?
Určitě jste se mohl vyjádřit v rámci nějakého termínu, který byl zmíněn na oné listině na vyhlášce, ale ten termín bude už dávno pryč.
Navíc lze předpokládat, že chodník jde po celé délce ulice, tedy nejen kolem Vašeho pozemku. A silně pochybuji, že by kvůli jedné parcele dělali odskok. Kdybyste se v rámci připomínkového řízení vyjádřila celá ulice, mohl projektant stavbu teoreticky poupravit. Teď už neuděláte nic.
Není pravda, co píšete. Předně, určitě byla informae zveřejněna na úřední desce městského úřadu. A potom, vy si klidně můžete na svojí straně plotu = na svém pozemku zřídit záhonek a nemusíte se města ptát zda souhlasí, stejně jako město na druhé straně plotu = na svém pozemku může vybudovat chodník. Něco jiného je, kdyby v blízkosti vašeho pozemku, vašeho plotu, chtěl postavit dům. Tam už podmínky stanovuje stavební zákon.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.