Nejste přihlášen/a.
v prvé řadě je potřeba říct, co je skrývá pod pojmem oprava...v jaké vrstvě, tloušťce, pevnosti...beton jako beton má hrubé frakce kameniva, které těžko půjdou do milimetrů...beton je prostě na hrubé práce...betonový potěr je vesměs to samé, ale s jemným drobným kamenivem pro menší tloušťky a pro jemnější práci...a pak jsou nivelační hmoty na bázi, sádry, epoxidu, polyuretanu nebo cementu a ty se lijí v řádech mimilemetrů a to jsou vyloženě kapaliny co se rozlijí do plochy...takže co to bude?
ad: pokud se jedná o 2-3cm tak na to je ten potěr (ale musí být pro menší tloušťky - nutno číst pytle) a nebo to prostě jen znivelovat samonivelační stěrkou pro dílny pro namáhané prostředí...žádnou nivelačku za 200,- z obi co se lije pod pvc...ta je jen do bytů...
teď budu dělat to samé...budu doplňovat malý kousek betonu u vrat a taky tam mám cca 3cm...budu to dělat CEMIX POTĚR 030 .., který je dle technického listu výrobce právě pro garáže, dílny a je odolný proti obrusu, solím a chemii...
ad2: mezi původní beton a nový potěr je potřeba ještě dát adhézní můstek, aby to chytlo k sobě a neloupalo se to jak oplatek
jako já mám tu garáž taky takovou hrbolatou a všelijakou, tím potěrem budu opravovat jen kolem těch vrat co je vybourané...ale jinak celou plochu vezmu epoxidovou stěrkou...tady třeba u nás borec to dělá za 500,-/m2 komplet...od borušení, vysátí, vylití...to je na epoxid dobrá cena...a epoxid je kvalitní povrch
Cim viac vody, tym mensia pevnost. Nivelak je specialna zmes, tekuta, lebo ma prisady.
Vy namiesajte zmes podla navodu, vody mozete pridat len mierne viac. Dolezite je spravit si vopred napr z jeklakov alebo L uholnikov vodiace kolajnicky, po ktorych potiahnete zrovnavaciu latu. Kolajnice si laserom / vodovahou nastavite do roviny. Potom medzi ne roztiahnete na hrubo beton a od konca to stahujete latou, co zaroven povrch vyhladi.
I řídký beton může dobře ztvrdnout.Na potěr se z řídké směsi sedimentují těžší prvky a beton bude nesourosý.Pokud se opravuje ve vrstvě aspoň 5cm,použije se směs polosuchá.Na povrch se natlačí,uvibruje a jemně se pak denně povr rosí vodou.Já bych na opravu podlahy spíše volil dlažbu.Buď do suchého lože,nebo sázet do cementového lože.Podle použití podlahy.Pomocí keramických kostek jsme spíchli podlahu hospodské místnosti ve starých clévech.
JABRAKA
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.