Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Plastové dveře netěsní

Od: lola02 odpovědí: 6 změna:

Dobrý den,

chci se zeptat na plastové balkonové dveře. Po několika letech již zcela těsně nedovírají, a to zejména horní vodorovná strana, tam je tedy odskok dost znatelný, (a rovněž v menší míře dolní strana a pravá boční, kde rovněž profukuje). Zda je možné ještě nějak dveře seřídit, nebo už lépe koupit nové dveře.

Děkuji.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x
Seřídit a promazat. To nemůže uškodit. Na seřízení stačí čtyřka imbus. Nejlépe na štelování oken. Je dvakrát zahnutý. Pro začátek bych cele dveře tak o dva závity zvednul. To se dělá na spodním pantu. Ze shora je záslepka a pod ni už štelovací šroub.
lola02
hodnocení

Dobrý den, a musí být imbus 2 x zahnutý? Ta kratší zahnutá část se použije na co, pokud jde o vodorovný posun křídla (doleva / doprava), tak na spodním pantu je z vnější strany mezera mezi pantem a zdí necelý 1 cm, tam tu zahnutou kratší část imbusu nedám. Jak tedy provedu tento posun? Děkuji.

Nemusí být dvakrát zahnutý imbus. Stačí obyčejný. Jen je ten dvakrát zahnutý lepší.
Pokud jsou dveře blbě zazděný, nezbývá, nežli imbus zkrátit aby se vešel.
lola02
hodnocení

Takto krátký imbus, aby se tam vešel, už snad ani vyrobit nejde... a není možné ten vodorovný posun křídla provést z vnitřní strany pantu, po otevření dveří, nebo tam se seřizuje už něco jiného? Děkuji.

hodnocení

4x

Já bych jako první zkontroloval, jak moc jsou dveře prohnuté. Vezmi nějaké rovné pravítko nebo delší vodováhu a přilož ji z vnější strany na rám otevřených dveří.

Pokud dveře nejsou prohnuté, tak můžeš zkusit seřídit na pantech.

Pokud jsou dveře prohnuté, tak seřízením na pantech to nevyřešíš.

Taky je možné vyměnit staré (tvrdé gumové těsnění) za nové silikonové těsnění.

jm
hodnocení

2x
Roky jsem se trápil s plastovými dveřmi. Dva servisy přímo z výrobny: no to víte, pláště se prostě hýbe, líp to nejde.
Vybourali jsem dveře a vyměnil za hliníkové. Škoda původních úspor... Měl jsem rovnou koupit vše v hliníkovém provedení

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]