Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Po dešti mi zmléčněl marmolit...sousedovi ne

Od: laknej odpovědí: 7 změna:

Mám takový technický dotaz - na konci května mi dělali u domu sokl, 40m2, marmolit od Weberu. Jenže v noci přišla přeháňka a marmolit zmoknul, na spouště míst zbělal a zakalil se. Sousedovi ho natahovali včera a když jsem večer viděl tu bouřku..docela jsem ho litoval. Ale ráno jsem se koukal a má to v pohodě, bez chybičky, a to mu to zmoklo po 11 hodinách. Nebyl to od weberu, značku nevěděl, prý objednal od stavební firmy. Tak si říkám, jak je to možné? Jsem rád, že ho to nepotkalo, ale nejde mi tlo na rozum :) Přes den bylo včera kolem 25 st, tak že by mu ho vytvrdlo včas? Mě to v květnu při 14-16 určitě trvalo déle.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

re4zon
hodnocení

1x
Teplota, vlhkost vzduchu, technologicky postup. Cekate, ze tu nekdo umi vestit z koule? Proste jste si vy nebo ten co to natahoval mel zajistit, aby aspon den po naneseni neprselo. To neni tsk obtizne, suchych dnu je dost.
laknej

však já si nestěžuju, já se jednoduše ptám, zda má někdo takovou zkušenost, že by to už po 10 hodinách bylo odolné. Jak se dívám tak se to dost liší, někteří výrobci uvádí odolnost proti dešti po 12h, jinde až po 48.

ptera

Proč den když tomu sousedovi stačilo 10 hodin

Ptera-od jiného výrobce , jiné složení, jiná zrnitost a díky tomu jiný čas potřebný na dokonalé vysušení-vytvrzení.

ptera

@diesel: Nám zmokl marmolit asi 14 hodin po aplikaci. Přes den bylo krásně slunečno, nejmíň 24, v noci přišel liják který se nám původně měl vyhnout. Úplně jsem se bál otevřít dveře ráno, no ale vůbec nic tomu déšť neudělal, žádné zakalení nebo stopy po tekoucí vodě, jak jsem četl. Nejspíš to fakt díky vysokým teplotám vytvrdlo dřív. Jinak byla to Dufa K2.

hodnocení

0x

Nemyslím si,že je to marmolitom. Nemáte náhodou nad tým marmolitom robené niečo s lepidlom na dlažbu alebo polystyrén? To ak zmokne,tak tá voda,čo potom steká dole,sfarbí všetko na šedo.

p.Slavco31 nemáte až tak pravdu! Marmolit, pokud není dostatečně zaschlý po dešti vždy zmléční, Protě to tak je díky složení lepidla -disperze !

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma marmolit

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]