Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, koupil jsem obyčejnou žárovku 40W, a je na ni uvedeno průmyslová žárovka, můžu s ní svítít v bytě?
10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení
sisi®
8x
Název průmyslová žárovka je používán pro obyčejnou žárovku pro to, aby se obešly nablblé požadavky z unie. Můžete si ji dát kam chcete.
1x
Já osobně také používám průmyslové žárovky, konkrétně 100W. Nezpozoroval jsem rozdíl oproti normální. Takže za mě, bez obav ji použijte ![]()
Ve spotřebě možná ano, ale světlo ze žárovky má jinou úroveň... LED ostré a přitom takové krátké světlo co sotva dopadne na zem... Mám jednu LED žárovku, zbytek obyč. Nejhorší je být posedlý úsporou... Na takovém WC, či koupelně je úspora minimální. Pravdou je, že kvalita se zvyšuje, ale poruchovost LED žárovek je stále vysoká... To je asi něco jako s elektronikou pro zářivky. Ve skladu je cca 200 zářivkových světěl s el. předřadníkem. Za dobu 5 let je jich vyměněno celkem 135ks (předřadníků). Co je to navíc práce na výměnu v 10m a co je to odpadu...
Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.
Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]