Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Základy pro terasu a spodní voda

Od: tomas86 odpovědí: 9 změna:
Zdravím, potřebuji poradit se základy pro terasu. Kopu rýhu pro základ pod tvarovky ( ztracené běsnění) a v 60cm od současné dlažby ( viz foto ) je voda. Kolem terasy bude další dlažba ve stejné výšce jako stávající dlažba. Chtěl jsem rýhu vylít betonem, na to izolaci a na to dva šáry bednění (nad dlažbu). Jen teď nevím co s tou vodou. Mám nějak řešit? Mohu udělat drenáž...nemám kam odvádět vodu. Díky za případné návrhy a rady.
Základy pro terasu a spodní voda

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Vodu vybrat a pak betonovat. To chcete lít beton do vody? Případně podhodit štěrkem a na to betonovat. Špatně je, když základová spára je měkká, to si pak i víc sedne, když to založíte na blátě. Takže i bláto vybrat a základovou spáru mít suchou.

tomas86
hodnocení

Kdyz vyberu vodu, tak než bych umychal beton, tak ji tam mám zpět. Štěrk do úrovně vody je jediné řešení.

A proč by měla být zpět? Máte tak vysoko hladinu spodní vody? A voda z okapu vám teče do té rýhy?

tomas86
hodnocení

Voda z okapu teče do kanalizace...A ano, je to spodní voda. Vyberu a nastoupí do te stejné úrovně. Proto ten nadpis...Základy pro terasu a spodní voda

Tak potom štěrk a zavibrovat. Výšku tak cca 5cm nad úroveň hladiny

hodnocení

0x
Když tam bude vodorovná hydroizolace, tak nemusíš vodu řešit.

tomas86
hodnocení

Díky za reakci...takže můžu dát beton normálně do rýhy? Nemusím ani na úroveň vody dát štěrk nebo něco?
Úroveň vody. Teď, nebo až bude měsíc pršet? Případně když bude celé léto bez deště?
tomas86
hodnocení

Pochopil jsem...:) Díky

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]