Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, chtěl bych se zeptat, jaké máte zkušenosti s kuličkovými ložisky z Číny. Je mi jasné, že tam bude vícero různých výrobců, ale myslím to tak nějak všeobecně.
Asi před půl rokem jsem měnil ložiska u domácí vodárny. V místním obchodě se spojovacím materiálem vedou i ložiska. Sice žádný velký výběr, ale měli slovenská "ZVL", tak jsem je vzal. No, nová ZVL byla horší, než ta stará ve vodárně. Nakonec jsem musel, přímo v prodejně ložisek, koupit nějaká dražší a lepší.
Teď budu sousedovi repasovat "šroťák" a dohromady tam budu měnit 8 větších ložisek. Kdybych měl kupovat třeba SKF, cena by byla zhruba 700. Ty samá ložiska z AliExpressu by vyšla na cca. 200.
Proto se ptám, zda to má smysl.
Děkuji za názory.
Dneska jsou už, bohužel, z Číny i ložiska SKF.
Pokud jde o situaci, kdy ložiska musí být precizní ( třeba hřídele pil, hoblovek, fréz) čínu zásadně ńekupuju, jedině NSK, případně KOYO
No, v Číně se dnes vyrábí hromada zboží. To neznamená, že když je to čínské, tak že je to špatné. V Číně se samozřejmě vyrábí i špičkové zboží nejvyšších kvalit.
Pokud si SKF skutečně některá ložiska nechá vyrábět v Číně, tak věřím, že si kvalitu ložisek hlídají.
Já měl spíše na mysli opravdu ty "čínské značky" ložisek.
Tak mám v novém stavebním kolečku od firmy ekovovyroba ložiska KSLN03. Snad ekvivalent ZKL 6004. Okolo ventilku vytékala voda a když zatočím ložiskem, tak si připadám jako když jedu na vypuštěném jízdním kole po dlažebních kostkách. Firma se deklaruje jako ryzí český výrobek. Jen nevím kde je v ČR ten Větnam jak je vyraženo na plášti. Navíc mne udivuje tolerance úložení. To není nějaké H7/j7 či podobně. Kolečko jezdí po ose zleva do prava a naopak. Podle firmy je vše v pořádku a reklamaci zamítla. Doma mám slovenské ložiska Kinex 6004 a ty jedou jak po másle.
Psalo se o kvalitě ložisek. Dnes se kupuje po internetu. Prohlédnu si až doma, takže poznámka k ničemu. Pokud je u ND napsáno vyrobeno v ČR tak to asi není pravda. Prodáno v ČR to by odpovídalo.
A cena byla ta nejvyšší, tudíž by měla odpovídat nejvyšší kvalitě z nabídky.
Jen mimo soutěž. Český česnek. Každý má představu kvality. Ano ČOI mi jednou napsala, že prodejce může produkt označit jako Český česnek pokud vyrostl v ČR, ikdyž se jednalo o nekvalitní, původně Čínský, nebo Španělský česnek.
Zdá se že nevím kde se opřít o hodnocení kvality. Takové ložisko by jistě neuspělo v automobilu, že do stavebního kolečka stačí, s tím nemohu souhlasit. Zrovna tak uložení. Je pro mne novinka, že vnitřní kroužek ložiska nemá na ose pevné uložení. Po ose kolečko jezdí. Pravda je, že z kolečka nemůže upadnout. To se stává u auta, když se neutáhnou šrouby
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.