Nejste přihlášen/a.
Dobry den ,pri zamnereni oken v novostavbe me doporucil technik Parotěsnící pásku, paska i s montazi vsak stoji naco kolem 6000kc(120kc za metr) a to me zaskocilo!Je pouziti telo pasky nutne ci vhodne nebo spise zbytecni?Neni treba moznost zakoupit tuto pasku a namontovat si je svepomoci?Dum je se superterm SB bez dodatecneho zatepleni ,okna plast troj sklo.
a paropropustnou pasku na vnejsi stranu technik nedoporucil?!
muzes pouzit www.hasoft.cz/lep/... foto mstanda.rajce.idn/...
lze ji pouzit po i pred montazi okna, ale doporucuji pred montazi oken. Zabere to par minut.
Jinak...ano pouzit parozabranu, ale i paropropustnou pasku.
Dobrý večer,
Vím, že již tu bylo několikrát řešeno použití těchto pásek, dokonce byla zmiňována i norma, která to řeší.
Nevím zda je nutno tyto pásky použít ve spojitosti pouze s plastovými okny nebo i dřevěnými euro okny?
Může mi prosím někdo objasnit dlouhodobé důsledky a závažnost při použití a nepoužití této pásky u dřevěných oken?
Situace: Novostavba,osazena dřevěná euro okna, porotherm 44SI, já=laik
děkuji.
děkuji za odpověď
Jen mi pořád není jasné jak moc je ta páska nutná použít, chápu funkčnost parotěsného systému u použití vaty v konstrukci krovu.
V tomto případě ale přeci PUR pěna vodu nenasává natolik aby se snížila její izolační vlastnost, jde tedy o tvorbu plísní, nebo o rozpad PUR pěny vlivem vlhkosti nebo o co? Jak velký význam tam ta páska má?
Myslel jsem si, že pur pěna je vůči vodě rezistentní (aspoň částečně) a že ji nenasává jak houba nebo v případě krovu, vata.
Případná vlhkost je stejně rozložena v omítce a také ve zdivu, znamená to, že se ta páska dává i pod pěnu na cihlovou zeď? Vždyť odtud by ta pěna mohla nasávat vodu také?
Existuje nějaký odborný článek, který by se touto problematikou zabýval?
Jde mi v podstatě o to, aby zde někdo mohl řict "hele lidi dejte okolo oken pásky prodloužíte tím životnost konstrukce, nebo odolnost nebo ... o tolik a tolik" nedáteli je tam nic se nestane nebo se stane to a to.
Myslím že nasazení použití těchto pásek není dnes ještě samozřejmost a mnoho lidí i většina firem v tom má zmatek, tak jako já.
Děkuji Vám za objasnění
paska ma za ukol zabranit pruniku kondezacnich vodnich par (ktere se prirozene tlaci ven) do PUR peny.
Mokra PUR je tepelny most (hure izoluje) a muze plesnivet spaleta/osteni.
Pokud, ale chces nejaky citat s normy nebo neco odborneho, budes si muset pockat az ti to sem nekdo napise.
Ja se spokojim s tim co jsem tucne oznacil
Myslel jsem si, že pur pěna je vůči vodě rezistentní (aspoň částečně)
Ano, castecne ano v pripade, ze do ni neriznete a nenarusite tu vrchni vrstvicku, coz pri orezavani peny kolem oken udelate. Pena ma jednotlive bublinky z kterych se sklada, propojene.
Případná vlhkost je stejně rozložena v omítce a také ve zdivu, znamená to, že se ta páska dává i pod pěnu na cihlovou zeď? Vždyť odtud by ta pěna mohla nasávat vodu také?
Voda je samozrejme i ve zdivu a omitce, ale zde je cely problem "rozpusteny"do vestsi tloustky zdiva. Pena ma 7-8 cm a pokud je mokra, veskera jeji izolacni schopnost je pryc, vznika vyborny tepelny most, misto se dale ochlazuje, dochazi k vzniku kondenzatu, ten se vsakne do peny a problem se zhorsuje. Plisen je az druhotnym projevem.
Existuje nějaký odborný článek, který by se touto problematikou zabýval?
Nasel jsem montazokna.cz/... kde je o tom povidani i s obrazky.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.