Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pouziti parotěsnící pásky ano ci ne?

Od: jarda555 odpovědí: 9 změna:

Dobry den ,pri zamnereni oken v novostavbe me doporucil technik Parotěsnící pásku, paska i s montazi vsak stoji naco kolem 6000kc(120kc za metr) a to me zaskocilo!Je pouziti telo pasky nutne ci vhodne nebo spise zbytecni?Neni treba moznost zakoupit tuto pasku a namontovat si je svepomoci?Dum je se superterm SB bez dodatecneho zatepleni ,okna plast troj sklo.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

standam*
hodnocení

0x

a paropropustnou pasku na vnejsi stranu technik nedoporucil?!

muzes pouzit www.hasoft.cz/lep/... foto mstanda.rajce.idn/...

lze ji pouzit po i pred montazi okna, ale doporucuji pred montazi oken. Zabere to par minut.

Jinak...ano pouzit parozabranu, ale i paropropustnou pasku.

josepha*
hodnocení

0x

a kam se jako ta paska lepí? a to by šla použít i na dveře asi že jo at mi při povodních neteče voda kolem dveří

hasoft.cz/...

hasoft.cz/...

co dále?

páska je třeba tak jako nová okna, taky nejsou nutná.

snowi
hodnocení

0x

Dobrý večer,

Vím, že již tu bylo několikrát řešeno použití těchto pásek, dokonce byla zmiňována i norma, která to řeší.

Nevím zda je nutno tyto pásky použít ve spojitosti pouze s plastovými okny nebo i dřevěnými euro okny?

Může mi prosím někdo objasnit dlouhodobé důsledky a závažnost při použití a nepoužití této pásky u dřevěných oken?

Situace: Novostavba,osazena dřevěná euro okna, porotherm 44SI, já=laik

děkuji.

standam*

S typem oken to nema nic spolecneho. Pasky maji stejny princip jako parozabrana a difuzka, jen zde misto vaty apod. je PUR pena. Do ktere se nesmi z vnitrni strany dostavat vlhkost a z vnejsi strany odvetrava a brani pruniku vody.

snowi
hodnocení

0x

děkuji za odpověď

Jen mi pořád není jasné jak moc je ta páska nutná použít, chápu funkčnost parotěsného systému u použití vaty v konstrukci krovu.

V tomto případě ale přeci PUR pěna vodu nenasává natolik aby se snížila její izolační vlastnost, jde tedy o tvorbu plísní, nebo o rozpad PUR pěny vlivem vlhkosti nebo o co? Jak velký význam tam ta páska má?

Myslel jsem si, že pur pěna je vůči vodě rezistentní (aspoň částečně) a že ji nenasává jak houba nebo v případě krovu, vata.

Případná vlhkost je stejně rozložena v omítce a také ve zdivu, znamená to, že se ta páska dává i pod pěnu na cihlovou zeď? Vždyť odtud by ta pěna mohla nasávat vodu také?

Existuje nějaký odborný článek, který by se touto problematikou zabýval?

Jde mi v podstatě o to, aby zde někdo mohl řict "hele lidi dejte okolo oken pásky prodloužíte tím životnost konstrukce, nebo odolnost nebo ... o tolik a tolik" nedáteli je tam nic se nestane nebo se stane to a to.

Myslím že nasazení použití těchto pásek není dnes ještě samozřejmost a mnoho lidí i většina firem v tom má zmatek, tak jako já.

Děkuji Vám za objasnění

standam*

paska ma za ukol zabranit pruniku kondezacnich vodnich par (ktere se prirozene tlaci ven) do PUR peny.

Mokra PUR je tepelny most (hure izoluje) a muze plesnivet spaleta/osteni.

Pokud, ale chces nejaky citat s normy nebo neco odborneho, budes si muset pockat az ti to sem nekdo napise.

Ja se spokojim s tim co jsem tucne oznacil:)

Myslel jsem si, že pur pěna je vůči vodě rezistentní (aspoň částečně)
Ano, castecne ano v pripade, ze do ni neriznete a nenarusite tu vrchni vrstvicku, coz pri orezavani peny kolem oken udelate. Pena ma jednotlive bublinky z kterych se sklada, propojene.

Případná vlhkost je stejně rozložena v omítce a také ve zdivu, znamená to, že se ta páska dává i pod pěnu na cihlovou zeď? Vždyť odtud by ta pěna mohla nasávat vodu také?
Voda je samozrejme i ve zdivu a omitce, ale zde je cely problem "rozpusteny"do vestsi tloustky zdiva. Pena ma 7-8 cm a pokud je mokra, veskera jeji izolacni schopnost je pryc, vznika vyborny tepelny most, misto se dale ochlazuje, dochazi k vzniku kondenzatu, ten se vsakne do peny a problem se zhorsuje. Plisen je az druhotnym projevem.

Existuje nějaký odborný článek, který by se touto problematikou zabýval?
Nasel jsem montazokna.cz/... kde je o tom povidani i s obrazky.

snowi
hodnocení

0x

Děkuji

Odkaz je výborný, to jsem potřeboval.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]