Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co to je pajzr?

Od: liska5 odpovědí: 13 změna:

Četla jsem o rekonstrukci domu a s čím tam pracují. Jen nevím, co je pajzr. Možná to znám, ale ne pod tímhle názvem. Chlapi, poraďte.

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

72mona
hodnocení

11x
Znám pajcr- páčidlo. M.
doplněno 06.08.21 00:05: Teda, nejsem pán, pardon *smich*
doplněno 06.08.21 00:28: Ale neznám vše, takže si počkám na další odpovědi;)

Jsem na tom stejně... znám jen pajcr.

hodnocení

7x

Já to znám jako pajzr.

Páčidlo.

landsmann.cz/...

bajsr m. (bajsr, bajzer, bajzar, pajsr, pajser, pajzr, pajzer, pajcr, pajcer, pajzl)
1 druh tyče sloužící a k manipulaci s těžkými předměty, sochor: pajsrem se nadzvedávajó ťeškí vjeci a špidlatím kuncem se ďelajó ďóre du zemňe na kúli Rájec-Jestřebí BK; pajzrem se vhazoval oka na spojenéh vozech Vrbátky PV; tič, trochu zahłá, a podłoží sa a tomu sa říká pajzr Dolní Němčí UH; pajzl Lípa nad Orlicí RK; pajzr Výprachtice UO, Lipová PV (Hrochov); pajsr Mohelno TR, Račice-Pístovice VY; bajsr Zakřany BO; pajcer Lipová PV; pajzer Lipová PV (Seč); bajsr Holasovice OP b sklář. k vyjmutí výrobku ponořeného do kyseliny: jesiže to zústane f tí kiseliňe, tak vi musíte pajsrama to vidolovat Kněžice TR c k brzdění: bajzar Lipová PV; bajzer Lipová PV (Hrochov); pajzer Lipová PV (Seč); pajcer Ptení PV 2 řem. druh ručního nářadí a druh kladiva: pajcr, to je menčí klaďivo se špicí Velký Bor KT b nástroj na vytahování hřebíků, vytahovák: ďelňík si vifasoval palici a pajsr Kladno KL; pajzr Konice PV c důlčík: pajcrem se naznačila ďíra Držkov JN; pajser Zásada JN 3 kdo brzdí, brzdič: ďelat pajcra Lipová PV (Hrochov)

hodnocení

3x

Je to páčidlo!

Co to je pajzr?

staraid
hodnocení

0x

Pajzr znám, vím jak vypadá. Ale kdyby někdo po mě chtěl podat páčidlo, tak nevím co bych mu donesla. Zase jsem se zde na poradně přiučila.

První pětku na ZŠ jsem dostala za to, že jsem z obrázku měla pojmenovat "posuvné měřítko ". Já tvrdila, že je to šuplera, učitel toto slovo neznal a já neznala název posuvné měřítko.*smich*

U nás měli mistři na škole úchylku, že jsme museli povinně říkat posuvné měřítko i když výraz šuplera znali, tak jim to vadilo a prý to nebyl správný název.

Holt učitelé...

Pro gumidek
Po nás to chtěl mistr taky, prý je šuplera nespisovně.
Když jsem ho chtěl poškádlit, ale přitom mu dát najevo, že vím, jak se to spisovně jmenuje, tak jsem použil výraz "šuplerové měřítko". :)

007cz
hodnocení

0x
A víte co je "flaxenn pajcr"?
liska5
hodnocení

Nebude to Flaschenöffner- otvírák na láhve?

Jinak všem díky za odpovědi! Liška

007cz
Podle I. Mládka..."párátko".
liska5
08.08.21 20:42
hodnocení

fuj

berger1
hodnocení

0x

Dám Vám ještě jeden pajz/c/r... Šíbr na nádru tím rozvěšuje vozy při šíbování třeba bumláků a.p. Jinak to je obyčejná dřevěná dvoumetrová tyč, kterou posunovač rozpojuje vagony.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]