Ách jo proč někomu špatně radíte když nic nevíte ... Rozhodně NEDOPORUČUJI teplovzdušný ventilátor nebo radiátor ale nechat boty uschnout pověšené za tkaničky na šňůrách na prádlo (samozřejmě udělat uzel ) jinak boty budou schnout příliš rychle a poškozují se a potom půjdou blbě obléct ale HLAVNĚ sušit bez tkaniček a boty rukami přiměřeně roztáhnout když jsou suché jinak ty tkaničky stáhnou ty boty
Ten teplovzdušný ventilátor je něco trošku jiného, než horkovzdušná pistole!
Teplovzdušný ventilátor fouká horký vzduch a ten se hned za ventilátorem michá s chladnějším vzduchem v místnosti. Kromě toho se dost těžko donutí horký vzduch, aby pokračoval až k botám, když teplý vzduch stoupá nahoru.
Pokud máš nějaké savé hadry, tak je nacpi do bot. Ty hadry odeberou část vlhkosti zevnitř a zvenku vlhkost vyschne prouděním vzduchu.
Ten teplovzdušný ventilátor můžeš nechat boty ohřívat pouze několik minut a potom stačí třeba 15minut foukání "studeného" vzduchu z místnosti.
Ideální by byl menší ventilátor, který bude vhánět vzduch přímo do vnitřku boty (do každé boty samostatný větráček). Něco takového jsem už i viděl na netu, ale praktickou zkušenost s tím nemám.
Prát celý sport. boty (dnes většinou made in china) např. v pračce či v kýblu s horkou vodou rozhodně nedoporučuju - rozlepí se nebo praskne podrážka..
Když už čistit, tak z vnějšku jen kartáčkem a hadrem namočeným v mýdle/prac. prostředcích a z vnitřku vyprat jen vložky.
Ale prd, už X let peru několikáté běžecké adidasky (takové textilní, nejsou moc pevné) v pračce na krátký program, 40 stupňů celsia a max 800 otáček s ručníkem aby tolik nemlátily a pokaždé jsou jak nové. Za mě nejlepši způsob jak vyčistit boty bez námahy. Po vytažení z pračky šup s něma na sluníčko a za chvíli jsou suché. Jiné to samozřejmě bude s botama od rákosníků, které se rozlepují už po vytažení z krabice.
Mokré běžecké boty jsem roky sušil v blízkosti radiátoru, žádná věda. Maximálně dovnitř noviny. Většinou jsem ale míval vícero páru běžeckých bot, které se daly točit při vícefazovem tréninku v zimě. Dnes dětem dáváme do bot teplouše do elektriky, jsou šetrné k botám a celkem rychle bota vyschne.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.