Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Boty a sušení

Od: petr6 odpovědí: 10 změna:

Dobrý den. Jak vysušit botasky? Děkuji.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Starým způsobem vložením papíru (novin), fénem, nebo v sušičce, nebo je postavte před teplovzdušný ventilátor..

nick73795
Ách jo proč někomu špatně radíte když nic nevíte ... Rozhodně NEDOPORUČUJI teplovzdušný ventilátor nebo radiátor ale nechat boty uschnout pověšené za tkaničky na šňůrách na prádlo (samozřejmě udělat uzel ) jinak boty budou schnout příliš rychle a poškozují se a potom půjdou blbě obléct ale HLAVNĚ sušit bez tkaniček a boty rukami přiměřeně roztáhnout když jsou suché jinak ty tkaničky stáhnou ty boty
V sušičce to normálně funguje.
Když mám sušit na sušáku bez tkaniček a zároveň je za tkaničky pověsit...nešlo by to nějak rozvést?

Ten teplovzdušný ventilátor je něco trošku jiného, než horkovzdušná pistole!

Teplovzdušný ventilátor fouká horký vzduch a ten se hned za ventilátorem michá s chladnějším vzduchem v místnosti. Kromě toho se dost těžko donutí horký vzduch, aby pokračoval až k botám, když teplý vzduch stoupá nahoru.

Pokud máš nějaké savé hadry, tak je nacpi do bot. Ty hadry odeberou část vlhkosti zevnitř a zvenku vlhkost vyschne prouděním vzduchu.

Ten teplovzdušný ventilátor můžeš nechat boty ohřívat pouze několik minut a potom stačí třeba 15minut foukání "studeného" vzduchu z místnosti.

Ideální by byl menší ventilátor, který bude vhánět vzduch přímo do vnitřku boty (do každé boty samostatný větráček). Něco takového jsem už i viděl na netu, ale praktickou zkušenost s tím nemám.

xxx*
hodnocení

0x

Prát celý sport. boty (dnes většinou made in china) např. v pračce či v kýblu s horkou vodou rozhodně nedoporučuju - rozlepí se nebo praskne podrážka..

Když už čistit, tak z vnějšku jen kartáčkem a hadrem namočeným v mýdle/prac. prostředcích a z vnitřku vyprat jen vložky.

72mona
No, člověk občas i zmokne... M.
pepeek
Ale prd, už X let peru několikáté běžecké adidasky (takové textilní, nejsou moc pevné) v pračce na krátký program, 40 stupňů celsia a max 800 otáček s ručníkem aby tolik nemlátily a pokaždé jsou jak nové. Za mě nejlepši způsob jak vyčistit boty bez námahy. Po vytažení z pračky šup s něma na sluníčko a za chvíli jsou suché. Jiné to samozřejmě bude s botama od rákosníků, které se rozlepují už po vytažení z krabice.
kami123

S praním bot v pračce mám taky dobré zkušenosti.

Co se týče sušení však souhlasím s konzervativnějšímy "pomalými" radami. Maximálně radiátor.

Jednou jsem i zkusil kožené rukavice zlehka v mikrovlnce. Po této operaci byly maximálně pro děcka :)

hodnocení

0x

nejjednodšším způsobem -nacpat zmačkanýma novinama ,po půl hoď vyměnit za suché,a dokola.boty se nesrazí a neprasknou jak u tepelnech šoků

runner*
hodnocení

0x
Mokré běžecké boty jsem roky sušil v blízkosti radiátoru, žádná věda. Maximálně dovnitř noviny. Většinou jsem ale míval vícero páru běžeckých bot, které se daly točit při vícefazovem tréninku v zimě.
Dnes dětem dáváme do bot teplouše do elektriky, jsou šetrné k botám a celkem rychle bota vyschne.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]