Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

PRE zdrazuje elektrinu, kam prejit?

Od: nimha® odpovědí: 9 změna:

Zdravim,

prisel mi dopis od PRE (Prazska energetika), od zari mi zvysuji ceny z 1,93 Kc/kWh na 2,196 Kc/kW. Mesicne jeste poplatek za odberne misto, o cca 12 Kc. Ceny jsou s DPH.

Jsem v panelaku, mam jen 1x16A jistic, elektrinu mam jen na sviceni a bezne spotrebice, tj. ne topeni ani vareni (elektricka jen trouba). Ma smysl resit prechod k jinemu dodavateli? Bohuzel tu nemam po ruce vypis, kolik presne spotrebuji...

Predem dekui za info.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

tomaslad*
hodnocení

4x

To jsou ale myslím super ceny, když tato sazba není na vytápění. To se mi až nechce věřit, že jen 2,196 Kc/kW vč. DPH. Je to fakt final cena po započtení veškerých sub-položek?

Nikam bych nepřecházel

to bude jen za silovou elektřinu bez ostatních poplatků

jenda22

A bez podpory OZ. Přesně to spočítat je celkem pracné. Cena za OZ je pár řádků pod cenou. Záměrně nepřehledně.

111®
hodnocení

1x

najděte si kalkulačku ERU , k ruce fakturu, vyplníte=uvidíte..

hodnocení

1x

Mám v současné době u PRE 7 odběrných míst a nikam přecházet nehodlám. Ať přejdete kam přejdete, všude Vás ve finále nějak oškubou. Nějakým způsobem budou postupně zdražovat určitě všichni. Za dlouhá léta u PRE aspoň vím, co od nich můžu čekat.

tm
hodnocení

0x

Mně též přišel dopis. To bude cena jen za silovou el. Ve výsledku je to zdražení o 20%, a to píší, že jen pár desetikorun měsíčně... My máme v paneláku asi 1200 kWh/rok. Chatu máme u Bohemky, tam je to cca o 20% levnější. Přejdete jinam a tam zdraží od října...

hodnocení

0x
Já aktuálně platím silovku 1863kc/mwh. Poplatek za odberne místo 0 Kč včetně DPH. Zdražovat budou všichni několik dalších let o 10-15% protože cena elektřiny neustále roste a bude se to projevovat postupně, jelikož ČEZ predprodava až na tři roky dopředu. Může za to růst emisních povolenek, to představuje náklady a někdo to musí zaplatit. Až skončí pálení uhlí, spolu s tím klesne i cena el. Ale to není na pořadu dne. Pokud se chcete zajistit proti vysokým cenám, spojte se s nepřítelem, kupte si akcie ČEZu a ještě na tom vyděláte.
jenda22

Můžete prozradit podle vyúčtování spotřebu elektřiny a cenu za tuto spotřebu? Vaše cena není úplná a nikdo takovou v konečném vyúčtování nemá už nějakou dobu.

Jak píšu, je to cena za silovku. K tomu samozřejmě distribuce a oze, která je u všech stejná. Viz ceník Fonergy.cz

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]