Nejste přihlášen/a.
Dobry den,
rad bych do loznice a dets. pokoje nejake skrine. Asi si to budu delat sam primo z prken - rad bych tam mel prirodni material.
Chtel bych se ale zeptat, z ceho nejlip udelat dvere ke skrinim - nerad bych tam nejakou MDF/LDF nebo OSB - buhvi, co je tam za pojiva. Navic to lamino na MDF/LDF taky nic moc... Napada vas neco? Delat to z prken je prace a bylo by to taky moc tezke... Napadaji me maximalne takove drevene skrinove dvere co maji v hobby marketech s takovymi jakoby sikmymi lamelami (vypada to jako zaluzie), ale tam zase bude prach...
V těch lamelách se Vám bude držet prach, myslím, že lamino s desenem dřeva, je nejpraktičtější, nejlevnější a i hezky vypadá. Můžete udělat i šoupací dveře, ty nezabírají místo. Bojíte se pojiv v laminu, ale to dřevo budete přece také natírat, nebo jinak povrchově upravovat, takže také chemie. ...
No, je pravda, že si hlavně něco chci sám zkusit, možná dokázat
Hotový nábytek tam pasovat nebude, na míru to musí být každopádně.
Kde nejlíp koupit ty desky (spárovky, laťovky)? Problém je, že jsem viděl samé tlusté a těžké. Potřeboval bych tak 1,5cm max.
Obi jsme sehnali vše ale je dražší než třeba Bauhaus nebo Hornbach, také v OBI platíte víc za řezání na míru a platíte i zbytkový odpad, levněj pořídíte řezání v bauhausu a s tím kdo řeže se za drobný peníz vždy domluvíte.Obešli jsme obchody s kouskem dřeva a tam koupili to a tam zas ono.
OBI je asi fakt nejdražší. Jinak mám pocit,že laťovka se dělá od 16mm a spárovka asi taky tak. Pokud myslíme to stejny ,lepený
Náš mladý udělal skvělé, fakt skvělé vestavěné skříně. Kolejničky, dveře, lišty a kování koupil. Skříně jsou velice skladné, vejde se tam neuvěřitelná spousta věcí a jsou tak nenápadné, že se tváří, že tam nejsou. Mám pocit, že mladý šel cestou nejmenšího odporu a dopadlo to úžasně fajně.
Můj mladý udělal perfektní skříň do kuchyně(mimo dalšího zařízení),ta skříň se musela za dva měsíce předělávat,jak se celá zkroutila a srazily rozměry.Totéž jídelní stůl,který se prohnul o několik cm.
Proto nedoporučuji dělat nábytek z masivu.Jen z laťovky s dýhou.
JABRAKA
Taktak, přesně tohle mi o masivu řekla velmi solidní firma dodávající poměrně slušnou kuchyň. Kdysi se sice z masivu dělalo, ale to bylo dřevo vyschlé nějakou desítku let přirozenou cestou. Můj pradědeček údajně při narození dcery pokácel ve svém lese stromy na nábytek pro ni.
Děkuju všem za rady.
Pokud bych to shrnul, tak dělat něco z masivu je ne úplně jednoduché (těžké, drahé, ne moc hezké..). Pochopitelně se dřív takhle dělalo vše a bylo to perfektní vhledově i funkčností - nic se nekroutilo atd., ale to se to muselo umět, což já neumím. Vše ostatní je víceméně nepřírodní (lepidla atd.).
I dneska se pěkný masiv nabízí, ale ty ceny... no, na druhou stranu, naši kupovali v v roce 1975 velkou "stěnu" (asi 4,5 x 2,2m) - laťovka a na tom nějaká exotická dýha za 14.000. To byla celkem pálka a pokud bych za to dnes dal x10 (140kkč), tak to asi mám taky.
Uvidím jak nakonec dopadnu a dám vědět.
Ty Ikea dveře, to je:
Rám dveří: sololit, fólie
Výplň dveří: dřevotříska, fólie
Myslím, že ty poslední dveře jsou antik a jsou opravdu dřevo. Podívejte se ještě jednou na stránky Ikea. Jsem častým návštěvníkem ikea a mám zájem vždy jen o dřevo. To co mám na mysli je ,,antik,, PT /stařenka/
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.