Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Granitový dřez - vařící voda

Od: sparcoo* odpovědí: 9 změna:
V kuchyni máme nově granitový dřez.
Otázka je jednoduchá, mohu do něj nalít vařící vodu z rychlovarné konvice bez toho aby se dřez poškodil?
Ve starém dřezu jsem byl zvyklý přelévat obilniny, zeleninu vařící vodou, případně nalít vařící vodu do dřezu na mytí nádobí.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x
Naprosto bez problému. Vydrží i rychlé změny teplot.

hodnocení

2x

Jen lejte a pak se včas podívejte, co to udělalo s plastovým sifonem *bum*

Kvalitní sifon i těch 100°C zvládne bez újmy.

Běžný sifon, tepelný atest: 95°C; máme podobný už od roku 2013 a dosud jsem si nevšiml, že by někde teklo z důvodu používání skoro vařící vody, ani ŽÁDNÉ deformace...

petrovic

By me zajimalo, jak cedis uvarene testoviny. Nebo, kdyz lidi prolivaji odpady krtkem a zalivaji jej varici vodou. Samozrejme ze to sifon vydrzi. To nejsou plastove lzicky od soudruhu z NDR.

Právě, že se mi to už stalo pod vanou. Při prolévání horkou vodou a použití krtka se totálně zdeformoval k nepoužití.

hodnocení

2x

Vařící voda v pohodě, horší je to s vařícím olejem.Ten má běžně teplotu o 30 st. vyšší než je v technických pokynech pro granitový dřez

JJ, takhle jsem oddělal vršek plastového sifonu. Oloupal se jak cibule...

Kdo leje olej do dřezu, tak je pěkný...Zeptejte se, jakou z toho mají radost v čističkách odpadních vod.*cert*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]