Nejste přihlášen/a.
Dobrý den.
Už si nevím rady. Předchůdce nám nechal památku v podobě septiku pod chatou.
Ať jsem dělal co jsem mohl stále septik v chatě smrdí. Toaleta je přímo kolmo do septiku a ve sklípku pod WC tam připojily odpady sprcha ,umyvadlo a kuchyňka.
Všechn spoje jsou těsné a přesto se večer a v noci zápach..děs. Připadá mi že netěsní septik. Plyny stoupají a stěnou a podlahou se šíří po catě.
Děkuji za rady
Rovněž překontrolujte všechny sifony. Jestli jsou na cestě od připojovacího potrubí k septiku sifony a jestli jsou řádně zavodněné.
A proč máte septik v chatě? Proč ne tak 10m od chaty?
Septik přímo pod chatou udělal původní majitel.
Sifony jsou zavodněné a přesto to smrdí. Polovina septiku je mimo základy( poklop na čištění je hned v chodníčku u základů) tak mě napadlo udělat díru do desky a vytvořit komín nad střechu.
Původní majitelé nechávali poklop pootevřený tak asi septik trochu odvětrával.
Dobrý den! Při správně provedeném odvětrávání kanalizace, vč septiku to funguje tak, že z kanalizační šachty, někde za septikem se nasává vzduch, ten prochází septikem, stoupá svislým odpadním potrubím / průměr min.100 mm/ až nad střechu. Pozor! nějaká trubka o malém průměru to nespraví - nevytvoří se potřebný "tah". V půdní a nadstřešní části se v trubce za mrazu vytváří námraza ze stoupajícího vlhkého vzduchu, a je po větrání. V nějaké "moudré knize"/s omluvou: momentálně nemám čas to hledat/ jsem viděl i nákres odvětrávacího potrubí, kde z tohoto důvodu a z důvodu lepšího tahu a lepší tepelné izolace byl v té promrzající části navržen větší průměr a jiný materiál potrubí.
Stýček Google o tom také hodně ví :
" Septiky se v současné době vyrábějí plastové nebo betonové s těsnícím víkem tak, aby splňovaly především standardy vodotěsnosti. Na vlastním septiku odvětrávání být nemusí, a často je to i nežádoucí, protože pokud je septik umístěný blízko domu či jiného objektu, šíří se nepříjemný zápach v jeho blízkosti. Samotné odvětrávání se řeší v rámci domovní kanalizace, jež musí mít vyvedenou stoupačku odvětrávacího potrubí nad střechu objektu"
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.