Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Provedení pohonu míchačky

Od: arny® odpovědí: 11 změna:

Zdravím Vás, chtěl bych se zeptat, jaké máte zkušenosti s míchačkami, které nemají na bubnu ozubený věnec, ale jakoby perforovaný plech po obvodu?
Zaráží mě, že některé levnější míchačky mají litinový ozubený věnec a třeba dražší a výkonější míchačka (navíc značková Lescha) používá u některých typů míchaček ten systém s děrovaným plechem.
Ten klasický ozubený věnec (pokud tedy není plastový) by mělo být snad lepší řešení, ne?
Děkuji za Vaše zkušenosti.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Jde o velikost míchačky. Pokud se bavíme o malé míchačce - 1-2kolečka je to provedení s ,,děrovaným plechem´´ ekonomická verze - čti ošizená čuňárna.

Daleko lepčí provedení je pohon přes hřídel bubnu - buď šnekovou převodovkou, nebo z mého hlediska a z mých zkušeností nejlepší pohon z motoru řemenem na předlohovou hřídel, z ní pak řetězem na hřídel bubnu. Sám jsem s takovou míchačkou postavil spoustu staveb, zdědil jsem ji po strýci , je jí cca 60 let a jediný, co se měnilo jsou řemeny a bantamové pneumatiky, které za ta léta steřely.

hodnocení

Ano, jám mám právě na mysli menší míchačky pro domácí použití kolem domu.
Jasně, velké robustní míchačky pro náročnejší provoz mají hnanou přímo hřídel bubnu např. přes převodovku a vydrží věčnost.
Míchačky kolem 5 - 6.000,-Kč (myslím tím nové, ne bazarové) pro hobby použití mívají buď ten ozubený věnec nebo perforovaný plech po obvodu.
Masivní a kvalitní bazarové míchačky se dají koupit levněji a jsou určitě kvalitnější a vydrží ještě déle, než nová hobby míchačka, ale mě jde o velikost. Chci jen nějakou malou míchačku. Ale kdybych chtěl nějakou velkou tak neváhám a koupím nějakou starší "komunistickou", která je poctivá a ještě by mě přežila. :)

Přesně jste to trefil *smich*

Ta kterou zmiňuji, je starší sestrou tady té z bazaru

stavebnimichacky.cz/...

má totiž dvě bantamové kola a pěkně se převáží. Je skuitečně nesmrtelná jednak díky jednoduchoučkému provedení pohonu, ale také proto, že se velmi dobře čistí a proto i po desítkách let není buben zadrbaný betonem

Případně tady je to provedení s bantamy - jen mě rozesmát ten text - míchačka 2 roky stará *smich*

dum.bazos.cz/...

Dva roky u posledního majitele, a předtím "cestovala" mezi různými majiteli...dlooouhé roky...

anonymni357
hodnocení

0x

Pokud ten novy pohon nejakym plechem,ktery asi funguje jeko ozubeny prevod nekdo dobre spocital,pouzil vhodny material a vyzkousel,neni zadny duvod mu neverit.Nekdo vam odpovida,ze je to levny sunt a vy pritom pisete,ze plech je u drazsich,asi tu vasi otazku ani necetl,to nechapu vubec.Pokud to neni na profi pouziti,niceho bych se nebal a sledoval lehkost vyklapeni,cistitelnost a podobne vlastnosti.

hodnocení

Tak třeba tato míchačka na obrázku běžně stojí kolem 10.000,-Kč a má právě ten perforovaný plech místo ozubeného věnce.

Provedení pohonu míchačky
hodnocení

PS.: a některé míchačky mají možnost nastavit vůli zubů. K čemu je to dobré?

anonymni357

Arny,ja kritizuji toho,kdo necte pozorne otazku,ne vas.Piznam se,ze duvod nastavovani vule me nenapada,nebo mozna je to reseni pripadneho opotrebeni prevodu a tim zvyseni zivotnosti,ale nevim.

hodnocení

Pro anonymni357 - Ano, to já jsem pochopil, už z Vaší odpovědi, že nekritizujete mě. :)Však tam uvádíte, cituji: "Nekdo vam odpovida,ze je to levny sunt a vy pritom pisete,ze plech je u drazsich,asi tu vasi otazku ani necetl,to nechapu vubec.".Ten obrázek s komentářem jsem sem vložil pro informaci ostatních, právě jako reakci na Váš komentář.

Až do vložení obrázku jsem nev+děl o jakou performaci jde.Toto jsem tedy ještě neviděl. Ale běžně (máme dvě takovéto ve firmě) kde je to ozubení lisovaný plech a 3 kde je věnec litinový nebo co je to za materiál . I když jsou to výrobky pro ametéry tak nesjtarší je starší cca7? let (Tolik sem u firma jedna závada- přidávka na jedné vytrhl zástrčku,ale i pak byla funkční ale s dosti velkým rizikem úrazu.

Vůbec bych se nebál kkoupit ale ne tu s performací!S ozubeným věncem!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]