Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak bezpečně odstranit čip z oblečení?

Od: louisa1® odpovědí: 13 změna:

Bohužel se stalo. Koupila jsem si halenku. Je to již nějaká doba. Dnes jsem si ji chtěla obléci, zjistila jsem ovšem, že mi prodavačka z ní zapomněla odstranit bezpečnostní čip. Účtenku jako na potvoru nemohu najít. Máte s tím zkušenost? Lze čip bezpečně odstranit? Je černý, čtvercový s půlkloboučkem nahoře . Děkuji.

doplněno 01.08.21 19:03:

Z druhé strany kovové kolečko. Takže zřejmě propichovací? Omlouvám se, moc tomu nerozumím. :)

Jak bezpečně odstranit čip z oblečení?

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Půlklobouček nahoře opatrně nahřát zapalovačem, poté štípačkama opatrně odstřihnout plastový klobouček. Stačí kousek. Uvnitř jsou kovové kuličky, ty vysypat a poté jde jednoduše sundat.

Přesně tak to dělají čórkaři :-D .

sabina
Uzasne dekuju moc
max*
Tak stacilo by to trochu naklepnout, vyvrtat vetsi otvor a kulicky vysypat.
Aneb, nezmuzes to silou, pouzij vetsi silu, tedy vetsi kladivo.
Jeste me napadlo ten plastovy domecek upnout do sveraku a rozdrtit.

jm
hodnocení

2x
Pokud to nechcete vystřihnout, jedině v tom obchodu na kase.

hodnocení

2x
Tady více google.com/... a další na výběr google.com/...

hodnocení

2x

jakto že jste prošla přes hlidaci zonu bez alarmu mě taky prodavačka zapoměla a spustilo to alarm

Mně se to stalo jednou u Vietnamců. Tam ty rámy očividně mají spíš na parádu *smich* taky jsem doma zjistil, že na nové mikině zůstalo kolečko s čipem, a nepípal jsem.
hodnocení

"Hlídací zónu" tam neměli. Také nechápu proč tam dávají ty čipy. Fakt jsem to neukradla. *nene*:)To bych v noci nespala. *modla*Účty na vyšší částky si schovávám, ale zrovna tenhle nemohu najít. *zed*

Budete se divit, ale stává se to. Já mám takhle "ocejchovanou" flašku ginu, koupenou v kamenném obchodě a dovezenou ze zahraničí. Schovávám si jí jako raritu ;).

01.08.21 13:45

hodnocení

2x

Nalepovací nebo propichovací? S nalepovacím neporadím, ale mechanický jde sundat magnetem. Většinou.

jirkazxc
hodnocení

0x
Asi bych zavolal do obchodu. Platila jste kartou? Máte věrnostni kartu?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]