Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Sousedova garáž na hranici pozemku, přesah zateplení

Od: retera odpovědí: 13 změna:

Dobrý den. Soused má garáž na hranici pozemku a chce ji zateplit, takže 20 cm půjde ke mě. Vynucuje si odprodej, ale to nechci, protože už takhle jsem limitován jeho stavbou kvůli rozestupům. Údajně mu to prodat musím protože jde o údržbu jeho majetku, ale to je podle mě nesmysl, zateplením to rozšíří, a zateplení není údržba, naopak pro údržbu zateplení bude opět potřebovat pracovat z mého pozemku. Tak nevím, pronájem se zase nelíbí jemu.

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

4x

Jde jen o dohodu.Ale nevidím důvod,proč garáž zateplovat.Auto je ve studené garáži chráněno lépe.

Když,tak ji lze zateplit i zevnitř.Tam nejde o vliv tepelné kapacity zdiva.

JABRAKA

hodnocení

2x

Byl bych neústupný, nic nepovolovat. Protože stále platí pro dobrotu na žebrotu. Nikdy nevíte, kdy se to vymstí. A navíc zateplovat garáž je úplný nesmysl.

retera
hodnocení

Tak rozhodně nechci měnit hranice pozemku v můj neprospěch. Nechápu proč mu nestačí souhlas, který mu klidně ověřený dám...na jeho místě bych byl rád, že to vůbec povolím.

jenda22
hodnocení

1x

Nemusíte vůbec nic. Příště to zase rozšíří a pak zase a vy budete stále prodávat? Naopak, jeho zateplení na váš pozemek nepřijde. To mu důrazně sdělte. Ať si to vyřeší jinak. Žádné pakty se sousedem. Nikdy to nekončí dobře !

re4zon
hodnocení

0x
Pokud je to skutecne na hranici, v zadnem pripade na to nema narok. Je na to i judikatura. Jestli prodat nechcete, normalne mu to reknete nebo nabidnete za nesmyslne vysokou cenu.
A na vasem miste bych na zadny pronajem nepristupoval, z toho koukaji akorat budouci problemy. Uz vidim, jak to jednou proda a vy se pak budete dohadovat s budoucim majitelem. Sundat mu zatepleni totiz bez soudu nebo jeho souhlasu nepujde..
retera
hodnocení

díky, myslím že jsem to našel. Tak já mu nechci dělat potíže, ale zároveň si nechci zmenšovat pozemek a i rozestup. Nemám problém s tím, aby to provedl, i to napíšu, ale to mu nestačí.

re4zon
Kdyz nestaci, tak at si trhne nohou, ne? Potize dela on vam, on neco chce. Tohle znam z vlastni zkusenosti moc dobre. Soused (v mem pripade blbec) neco chce, vyjdu mu vstric a on nejen ze je nevdecny, jeste drzkuje a chce rozhodovat o mem majetku. Po zkusenostech bych se ve vsi slusnosti vyjadril, ze se zateplenim nemam problem, umoznim mu i pristup, ale na svem pozemku cizi zatepleni nechci. Taky byste pak o ten pozemek mohl prijit..
radekvyskocil
Dobry den. Ja bych take potreboval poradit. Mam take garaz na hranici pozemku. Novy majitele sousedniho pozemku si zacali delat skladiste u mé garaze. Zatim jen cihly naskladane. Sice se neopiraji o stenu, ale pokud bude prset vse potece na mou stenu. Nevite, jestli mam take nejake ochrane pásmo. Dekuji

Není žádné ochrané pásmo, je jen zákonem chráněn Váš majetek.

K zákonům se nerada vyjadřuji, ale po deseti letech existuje vydržení pozemku. Takže zateplením i bez prodeje za deset let podle mne automaticky soused ten kousek pozemku získá zdarma. Jako by s tím druhý soused mlčky souhlasil. Pak by to jen musel potvrdit soud.
Zlatý voči.

joudic*
hodnocení

0x
at si tu jednu zed laskave zatepli zevnitr, uz tak nema stavba na hranici pozemku co delat, nebo odprodej toho 20cm pasku za 500k, at si vybere

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]