Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak ukotvit profily ke stropu?

Od: hanes* odpovědí: 17 změna:
Dobrý den,
chci Vás poprosit o radu ohledně kotvení konstrukce z profilů k betonovému stropu v panelovém bytě.
Obvodovou konstrukci z UD profilů mám hotovou. Stejně tak křížový rastr z CD profilů. Tento je komplet včetně všech spojek.
Následně mi zbývá poslední krok, kdy je potřeba celou konstrukci ukotvit k betonovému stropu. Nejsem si zcela jistý, co přesně koupit za materiál. Ve stavebninách by mi určitě poradili, ale chci objednávat online, proto prosím o radu tady.
Doma mám akorát hmoždinky DN6. Nevím ale, jaké přesně potebuju závěsy popřípadě další materiál.
Budu rád za vaše odpovědi. Děkuji

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Do stropu se používají kovové stropní hřeby.

Co jsem kdy viděl tak toto nedávají, ale jen natloukačky.Možná jinde ano . tyto jsem naposledy na stavbě viděl někdy před deseti roky na BD Pegas-kotvili tím oplechování atiky

Do stropu se musí používat kovové, že to často nedávají, je jiná věc.

Zavěsit lze na Ankerfix s dráterm, nebo přímý závěs na CD-

hodnocení

0x

Předvrtat 6mm vrtákem a použít natloukací hmoždinky

Ten strop musi z poziarneho hladiska vydrzat, preto sa nepouzivaju hmozniky obsahujuce plast (natlkacie), ale kovove. Aj v byte to ma vyznam, aby to nahle nespadlo na hasicov pri zasahu.

V bytě není třeba řešit požární odolnost příčky, proto plastové hmoždinky. Pokud se tím chcete živit a je požadována požární odolnost konstrukce, pak tam kovové kotvy samozřejmě patří.

Budete potřebovat přímé závěsy. Ty pak proušroubujete samořeznými šroubky z boku do CD profilů

31.07.21 12:49
Jak ukotvit profily ke stropu?

Toto do betonového stropu paneláku?

petrovic

Toto? Jiste, proc ne? Jen musite mit poradne vrtaci kladivo. Tech der je docela dost.

jen že toto jsem viděl ale vždy na kotvení do dřeva na beton nikdy!

petrovic

No ja nevim, ale toto jsem vzdy videl i ja sam pouzival na sdk stropy. Prisroubujes do stropu, pak podle vysky das dve samorezky z kazde strany do CD profilu. Prebytek ohnes.

hodnocení

0x

Dobrý den! Přátelé, zatím zde řešíte pouze typy hmoždinek do stropu, ale tazatel se ptá na typy závěsů a další díly na zavěšení. Cit.:". Nevím ale, jaké přesně potebuju závěsy popřípadě další materiál"

Tak mu to poraďte, já tomu až tak nerozumím, také by mne to zajímalo. Díky.

Zatím jsem viděl jen jeden způsob kotvení-drát z očkem chycen hmoždinkou /natloukačkou nebi jak dal p.Milan případně obyčejná hmozdina a vrut do ní) na drát pak závěs do kterého se pak už ucycuje samotní kknstrukce. Na to neníé třena něco nového vymýšlet!

Závěs , převážně tento : mpl-stavebniny.cz/... .K tomu tento "drát": mpl-stavebniny.cz/... V odkazu je 125mmale jsou různých délek.

Nic jiného není maximálně pak ještě samonosná konstrukce sdk.

Nebo přímý závěs na CD v délce od 60 do 350mm.

jabraka*
hodnocení

0x

Jsem vždy konsternován tím,jak si někdo komplikoje práce v panelákovém bytě.Stropy jsou tu dokonalé,jen nevzhledné.Za minimálních nákladů je tedy polepím dekoračními kazetami.Pokud chci za každou cenu na strop sádrokarton,lze ko nalepit přímo na panel.Pokud nemoho lepit sám,lze desky opět nařezat na čtverce.Spoje lehce vytmelím a mám strop dokonalý.Bez vrtání panelů.Spoj strop a stěna dokončuji PS lištou.Vyhnu se prasklinám na spoji.

JABRAKA

krtek6

a já jsem vždy konsternován tím, jak v roce 2021 prosazuješ stropní polystyrénové kazety z dob komunismu jako moderní řešení*smich* to je to samo jak kdyby někdo nabízel do koupelny bílý kachličky 20x20, protože jich má moc a neví co s nima ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]