Nejste přihlášen/a.
V poslední době se stalo módou propagovat, že voda na těstoviny se má vařit bez soli a sůl přidat až když se voda vaří. Nikdo mi ale není schopen říct důvod proč to tak má být.
Jediné, co mě nepadá je, že slaná voda má vyšší bod varu a tedy déle trvá ji k varu přivést. Ale jednak ten rozdíl bude asi zanedbatelný a jednak nic neuspořím, protože jakmile vroucí vodu osolím, stává se z ní slaná a jsem tam, kde jsem byl.
Znáte tedy někdo nějaký skutečný důvod, proč se to má dělat? Za mě je to dobré jedině k tomu, že tu vodu spíš zapomenu osolit .
Zdravím, zkuste si projít článek v odkaze
Za mě je tedy uplně jedno, kdy vodu osolím, já ale preferuji solit až v bodu varu.
Článek zajímavý a konečně to nějak vysvětluje, byť spíš opak .
Mezitím jsem se ještě dočetl, že osolení vody až do vroucí vody má vliv na konzistenci těstovin. Já k tomu jsem skeptický, protože jedním dechem píšou, že sůl má být rozpuštěná, ale že když se dá hned do studené vody, tak je špatná konzistence. Tedy každopádně se těstoviny dávají do slané vroucí vody, ve které je ta sůl už rozpuštěná, ale jak ty nudle poznají, kdy se ta sůl do vody dala, že to ovlivní jejich konzistenci, to fakt nechápu .
Já tedy trendy ve vývoji vaření těstovin nesleduji, ale souhlasím v tomto s @ra252. Už kdysi dávno, když jsme si pořídili své první nádobí z IKEA, bylo v návodu psáno, že voda se má solit až když přijde k varu. Rozumějte, v návodu na používání těch hrnců. Pokud se osolila dřív, na nádobí vznikaly nevzhledné skvrny. To jsme v "době smaltové" nemuseli řešit M.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.